Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch is een prachtige plant met grote roze bloemen en een opvallend bonte vlek in het midden. De bloemen hebben een weelderige uitstraling en zijn een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. Deze plant behoort tot de reeks Colossus F1, wat betekent dat hij extra groot en robuust is. De Viola houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen bloeien. Deze variëteit is perfect voor het toevoegen van kleur en charme aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend maar een eenjarige plant. Hij zal na verloop van tijd afsterven en moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus wat kou verdragen, maar het is raadzaam om bij strenge vorst bescherming te bieden.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch is gemakkelijk in onderhoud en zal gedijen in de tuin met minimale verzorging. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig speciale aandacht nodig heeft. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en voldoende licht en lucht krijgt. Houd bij het planten ook rekening met de hoogte en breedte van de plant.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw, maar ze zullen meer bloemen produceren in de zon. Over het algemeen zullen ze gezond en bloeiend blijven in de schaduwrijke omgeving van de tuin.

  De Viola Colossus F1 Rose with Blotch heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plantenbak goed waterdoorlatend is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en de kleurrijke uitstraling. Het is dus een goede keuze voor een tuin waar je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en te voorzien van voedsel en schuilplaatsen. Dit kan helpen om een gezonde en evenwichtige leefomgeving te creëren voor verschillende soorten planten en dieren. Het is belangrijk om diverse soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van maart tot juni en blijft ongeveer 6 tot 8 weken in bloei. Na de bloeiperiode kunnen de bloemen worden verwijderd om de plant op te frissen en nieuwe bloei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch kan goed tegen de volle zon en zal het prima doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de "Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch" is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve waarde. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch heeft een bepaalde geluidsdempende werking, maar dit effect is beperkt. Over het algemeen worden tuinplanten niet gekozen vanwege hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig wegknippen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Verwijder ook dode bladeren en takken om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar terug om een compacte vorm te behouden.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen.

  De Viola Colossus F1 Rose with Blotch gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond zodat de wortels niet te nat blijven. Deze plant is geschikt voor in de border, in potten of hanging baskets.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch kunnen baat hebben bij winterbescherming. Dit kan bestaan uit het afdekken van de plant met stro, bladeren of noppenfolie om vorstschade te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint.

  De Viola plant houdt van een zonnige plek in de tuin met vochtige, goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die geschikt is voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot overschot aan voedingsstoffen en schade aan de plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen om de temperatuur van de grond te reguleren en voedingsstoffen vast te houden voor een gezonde groei. Kies een organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Viooltjes groeien het beste in een vochtige, goed doorlatende grond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor viooltjes om goed te kunnen groeien en bloeien in de tuin.

  Gebruik natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen om ongedierte te bestrijden. Plaats insectenvallen en gebruik biologische bestrijdingsmiddelen indien nodig. Controleer regelmatig de plant op tekenen van plagen en neem indien nodig maatregelen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 Rose with Blotch is een prachtige plant met grote roze bloemen en een opvallend bonte vlek in het midden. De bloemen hebben een weelderige uitstraling en zijn een echte blikvanger in de tuin of op het balkon. Deze plant behoort tot de reeks Colossus F1, wat betekent dat hij extra groot en robuust is. De Viola houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen bloeien. Deze variëteit is perfect voor het toevoegen van kleur en charme aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.