Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch is een grote, krachtige vioolplant met opvallende witte bloemen en een donker gekleurde bloemvlek in het midden. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor het decoreren van bloembedden, borders en potten. De bloemen bloeien overvloedig en zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin. De Viola Colossus F1 White with Blotch heeft een sterke en gezonde groei en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een geschikte tuinplant voor ons klimaat.

  Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste tuinomstandigheden en hebben niet veel aandacht nodig om te groeien en bloeien. Met regelmatig water geven en wat voeding zullen ze mooi blijven bloeien.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten, zodat ze elkaar niet gaan belemmeren in hun groei.

  De Viola Colossus F1 White with Blotch groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant minder goed zijn. Kies daarom een plekje in de tuin waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een geweldige toevoeging aan je tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken en te ondersteunen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte bijdrage aan biodiversiteit, omdat ze vaak niet inheems zijn en minder waardevol zijn voor inheemse dieren en insecten. Voor een grotere biodiversiteit kunnen inheemse plantensoorten worden overwogen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het najaar tot het voorjaar en kan tot wel 8 maanden bloeien. Het is een langbloeiende plant die kleur geeft aan de tuin gedurende een groot deel van het jaar.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een bladstructuur waardoor geluidsgolven geabsorbeerd kunnen worden. Planten zorgen over het algemeen voor een rustige en ontspannen omgeving. Het is echter niet zo dat deze specifieke plant specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • Je hoeft de plant niet te snoeien. In principe zal de plant zichzelf onderhouden door uitgebloeide bloemen af te werpen. Als je wilt, kun je de plant na de bloei licht terugsnoeien om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is een goede keuze voor het planten van deze violen. Het zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de plant. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en te bewateren om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke wind en vorst in de winter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met bijvoorbeeld een winterhoes of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Ze groeien het beste in goed doorlatende grond en houden van een plek in de volle zon of halfschaduw. Dode of verwelkte bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze vioolplant hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en goed te groeien. Een evenwichtige meststof met een hoog stikstofgehalte bevordert de bloei en groei van de plant. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de bodem en de planten, het helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan worden aangebracht rond de planten in het voorjaar en in de herfst voor bescherming tegen extreme temperaturen en om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om organische mulch te kiezen, zoals boomschors of compost, voor de beste resultaten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 (pH). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het aanpassen van de pH-waarde kan gedaan worden door kalk toe te voegen voor een hogere pH of zwavel voor een lagere pH.

  Voor deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen ingezet worden tegen ongedierte. Ook regelmatig controleren op bladluizen, trips en rupsen kan helpen bij de bestrijding. Ten slotte kan een biologische insecticide zoals neemolie of pyrethrum gebruikt worden tegen hardnekkig ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Colossus F1 White with Blotch is een grote, krachtige vioolplant met opvallende witte bloemen en een donker gekleurde bloemvlek in het midden. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor het decoreren van bloembedden, borders en potten. De bloemen bloeien overvloedig en zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin. De Viola Colossus F1 White with Blotch heeft een sterke en gezonde groei en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.