Aglaonema 'Royal Diamond'

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aglaonema 'Royal Diamond' is een prachtige kamerplant met opvallende witte en groene bladeren die zijn bedekt met zilverkleurige strepen en vlekken. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 60 tot 80 cm hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij weinig licht en regelmatig water geven. De 'Royal Diamond' voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan elke ruimte in huis of op kantoor. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die weinig onderhoud vereist maar toch een opvallende uitstraling heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aglaonema ‘Royal Diamond’ is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het heeft weinig water en licht nodig en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen. Regelmatig stof afnemen van de bladeren zal de plant helpen gezond te blijven.

  Ja, de Aglaonema 'Royal Diamond' heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder maar niet direct zonlicht voor optimale groei. Het vermijden van te weinig of te veel licht zal helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Aglaonema 'Royal Diamond' heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een lichte plek te zetten waar de zon niet recht op schijnt. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om hem gezond te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant en groeiproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om de plant beschermd te houden tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  Aglaonema 'Royal Diamond' bloeit zelden en produceert kleine witte bloemen in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, de Aglaonema 'Royal Diamond' plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden. Een constante temperatuur is het beste voor de gezondheid van deze Kamerplant.

 • Aglaonema 'Royal Diamond' kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en dode bladeren te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaar voor een nette afwerking en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. In de winterperiode kan de plant met iets minder water toe.

  Kamerplanten zoals Aglaonema hebben behoefte aan luchtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt. Af en toe verpotten in verse potgrond kan de plant gezond houden.

  De plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. De bodem moet licht vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Vermijd compacte en zware grondsoorten.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven. Af en toe de bladeren stofvrij maken zorgt voor een gezonde uitstraling.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek of een zachte borstel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Reinig regelmatig om de plant stofvrij en gezond te houden.

  De Aglaonema 'Royal Diamond' heeft behoefte aan helder maar indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plek met halfschaduw is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze Kamerplant is ongeveer 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant weggehouden wordt van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en het welzijn van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Aglaonema 'Royal Diamond' moet tussen de 50-60% liggen. Een hogere luchtvochtigheid kan helpen bij het voorkomen van droge bladeren en ziektes. Het is aanbevolen om de luchtvochtigheid te verhogen door middel van een luchtbevochtiger of door regelmatig te sproeien.

  Deze plant vereist een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van de bodem tussen 6,0 en 7,0 ligt om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de plant.

  Voor de bemesting van Aglaonema 'Royal Diamond' is het aan te raden om eens in de 4-6 weken een algemene vloeibare meststof te geven tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof voor groene planten en volg de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende water krijgt na het bemesten.

 • Omschrijving

  De Aglaonema 'Royal Diamond' is een prachtige kamerplant met opvallende witte en groene bladeren die zijn bedekt met zilverkleurige strepen en vlekken. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 60 tot 80 cm hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij weinig licht en regelmatig water geven. De 'Royal Diamond' voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan elke ruimte in huis of op kantoor. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die weinig onderhoud vereist maar toch een opvallende uitstraling heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.