Aglaonema 'Green Sun'

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aglaonema 'Green Sun' is een prachtige kamerplant met opvallende groene en gele bladeren. De bladeren hebben een glanzende uitstraling en een uniek patroon dat lijkt op vlammen. De plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Aglaonema 'Green Sun' kan zowel in de schaduw als in het indirecte licht worden geplaatst. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en decoratieve plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aglaonema is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij normale kamertemperatuur en af en toe water geven. Het is een perfecte keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem in een heldere ruimte met indirect zonlicht voor optimale groei en gezondheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Aglaonema 'Green Sun' hebben ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in natte grond staat.

  De plant houdt niet van felle zon en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar de zon niet direct op schijnt.

  Ja, de Aglaonema 'Green Sun' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar geen tocht is. Het is mogelijk dat de plant niet goed groeit bij lagere temperaturen.

  De bloeiperiode van deze plant is meestal in de lente en zomer. De bloei kan tot enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren van de plant snoeien om de algemene uitstraling te verbeteren. Zorg ervoor dat je scherpe, schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen. Snoei in het voorjaar voor optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Aglaonema 'Green Sun' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik een mengsel dat rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond en perliet of grof zand is ideaal. Zorg ervoor dat de pot goede drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

  De plant heeft weinig water nodig en gedijt het beste bij indirect zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen en om te voorkomen dat de plant te veel water krijgt. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een vochtige doek gebruiken om voorzichtig elk blad af te vegen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt voor een gezondere plant en helpt om de fotosynthese te verbeteren.

  De Aglaonema 'Green Sun' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht maar kan ook gedijen in de schaduw. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen voor de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik eens per maand vloeibare mest voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte voor gezonde bladgroei. Geef de plant tijdens de rustperiode minder of geen meststoffen.

 • Omschrijving

  Aglaonema 'Green Sun' is een prachtige kamerplant met opvallende groene en gele bladeren. De bladeren hebben een glanzende uitstraling en een uniek patroon dat lijkt op vlammen. De plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Aglaonema 'Green Sun' kan zowel in de schaduw als in het indirecte licht worden geplaatst. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke en decoratieve plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.