Peperomia scandens

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Peperomia scandens is een kamerplant met kleine, ronde bladeren die een donkergroene kleur hebben met een tijgerstreep patroon. Deze plant groeit als een kruipende wijnstok en kan worden opgehangen of gekweekt als hangende plant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in indirect licht en regelmatig water nodig heeft. De Peperomia scandens kan ook bloeien met kleine, onopvallende bloemen als hij goed wordt verzorgd. Deze plant is perfect voor liefhebbers van tropische planten die op zoek zijn naar een decoratieve en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan hun interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is een sterke plant die weinig problemen zal opleveren.

  De plant heeft niet veel licht nodig en kan prima gedijen in een schaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een plekje met indirect licht is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Tijdens de wintermaanden kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct fel zonlicht, het is beter om deze te plaatsen op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het liefst staat deze plant op een plek met helder, maar diffuus licht.

  Ja, Peperomia scandens houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Het beste is dus om de plant op een warme en gezellige plek in huis te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Peperomia scandens staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Warmere temperaturen kunnen de groei belemmeren en kou kan schade veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Om de plant compact en gezond te houden, kan je regelmatig de uitlopers terugsnoeien. Gebruik een scherpe snoeischaar om de stengels net boven een blad of knoop af te snijden. Snoei vooral in het voorjaar en de zomer, wanneer de plant in de groeiperiode zit.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Laat de bovenlaag van de grond drogen tussen gietbeurten in. Zorg ervoor dat de plant voldoende afwatering heeft.

  Potgrond voor kamerplanten met een goede drainage is het meest geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware grondsoorten, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde van de bodem is ideaal voor een gezonde groei.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en laat de grond niet uitdrogen. Gebruik vloeibare kamerplantenmest tijdens de groeiperiode in de lente en zomer.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken.

  De Peperomia scandens heeft behoefte aan helder, indirect licht en gedijt goed in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht, want dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant op een locatie waar het licht gelijkmatig verdeeld is om een gezonde groei te bevorderen.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid in de ruimte waar deze plant staat, moet gemiddeld tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, dit kan de plant beschadigen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te handhaven.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Een bodemtest kan helpen bij het bepalen van de juiste zuurgraad voor de planten.

  Voor de bemesting van de Peperomia scandens is het aan te raden om in het voorjaar en zomermaanden een keer per maand vloeibare kamerplantenmest te geven. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden tot één keer per twee maanden. Let op dat de plant niet overbemest raakt, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Peperomia scandens is een kamerplant met kleine, ronde bladeren die een donkergroene kleur hebben met een tijgerstreep patroon. Deze plant groeit als een kruipende wijnstok en kan worden opgehangen of gekweekt als hangende plant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in indirect licht en regelmatig water nodig heeft. De Peperomia scandens kan ook bloeien met kleine, onopvallende bloemen als hij goed wordt verzorgd. Deze plant is perfect voor liefhebbers van tropische planten die op zoek zijn naar een decoratieve en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan hun interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.