Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche is een kleurrijke en compacte kamerplant met opvallende tweekleurige bloemen in tinten van roze en crème. De bladeren zijn vlezig en ovaal van vorm, met een diepgroene kleur en roze randen. Deze plant bloeit van de winter tot het voorjaar en kan zowel binnen als buiten groeien in een warm klimaat. De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche heeft weinig onderhoud nodig en is perfect voor beginners of mensen met weinig tijd voor plantverzorging. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en is een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke kamerplant die weinig water en zonlicht nodig heeft. Regelmatig water geven en snoeien zorgt voor een bloeiende en gezonde plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om de plant pas water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Deze plant houdt van veel licht, maar niet van felle, directe zonnestralen. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht. Te veel zon kan bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De Kalanchoe Wizard Tuche bloeit normaal gesproken vanaf eind winter tot het begin van de zomer. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche is een luchtzuiverende plant. Het heeft de potentie om de lucht in uw huis te zuiveren en giftige stoffen te absorberen. Het is een goede keuze voor een gezondere binnenomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zijn ideale temperaturen voor een kamerplant zoals deze. Zorg voor voldoende licht en vermijd tocht.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar het kan helpen om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar of snoeischaar. Probeer de plant na het snoeien op een lichte en warme plek te laten herstellen.

  De Kalanchoe Wizard Tuche heeft matig water nodig en dient pas water te krijgen wanneer de bovenste laag van de grond droog is. Zorg ervoor dat de pot goed kan uitlekken om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan leiden tot problemen zoals bladverlies.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware en compacte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Het is belangrijk dat de bodemkwaliteit voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Gebruik bij voorkeur potgrond met toegevoegde meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche heeft behoefte aan veel zonlicht en matig water geven. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten en bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Voor hardnekkig vuil kun je een milde zeepoplossing gebruiken en daarna grondig afspoelen met water.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst op een plek met helder indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn voor deze kamerplant. Een luchtbevochtiger kan helpen als de lucht te droog is. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van 6 tot 7. Een te zure bodem kan het groeiproces van de plant vertragen en zelfs schade veroorzaken. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode eens per maand bij te mesten. Gebruik hiervoor een algemene kamerplantenmest met een hoger kaliumgehalte voor bloeiende planten. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche is een kleurrijke en compacte kamerplant met opvallende tweekleurige bloemen in tinten van roze en crème. De bladeren zijn vlezig en ovaal van vorm, met een diepgroene kleur en roze randen. Deze plant bloeit van de winter tot het voorjaar en kan zowel binnen als buiten groeien in een warm klimaat. De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Tuche heeft weinig onderhoud nodig en is perfect voor beginners of mensen met weinig tijd voor plantverzorging. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en is een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.