Cyclamen Laser

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Laser is een kleine en kleurrijke plant met opvallende bloemen die lijken op vlinders. Het blad van de plant is vaak hartvormig en heeft een donkergroene kleur met zilverkleurige tekeningen. De Cyclamen Laser bloeit meestal in de winter en het vroege voorjaar en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar moet worden vermeden dat de wortels te nat worden om rotten te voorkomen. De Cyclamen Laser kan worden geplant in bloempotten, hanging baskets, of in de tuin en voegt een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen Laser plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, vermijd tocht en voorkom dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  Ja, de Cyclamen Laser heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het liefst ontvangt de plant indirect zonlicht gedurende de dag.

  De Cyclamen Laser heeft matig water nodig, het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus het is beter om af en toe water te geven en de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten. Geef de plant ongeveer 1 keer per week water.

  De Cyclamen Laser houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Cyclamen Laser houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Plaats de plant op een warme, lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cyclamen Laser bloeit in de maanden december tot en met maart. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, Cyclamen planten staan erom bekend luchtzuiverende eigenschappen te hebben. Ze helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant groeit het best op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Het vermijden van extreme temperaturen is essentieel voor de groei en bloei van deze plant.

 • Het is niet nodig om de bladeren van deze plant te snoeien, alleen dode of beschadigde bladeren moeten worden verwijderd. Indien de plant te groot wordt, kan deze worden verpot in een grotere pot. Het is belangrijk om de plant na het verplanten goed water te geven en op een lichte plek te zetten.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Cyclamen Laser heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond dat rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten.

  De Cyclamen Laser gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Een lichte, humusrijke bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen Laser heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek gebruiken om voorzichtig te vegen. Vermijd het gebruik van water op de bladeren, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Het regelmatig afstoffen van de bladeren helpt om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen Laser heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot verlies van bloemen en bladvergeling.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 16 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te beschermen tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant niet op de tocht staat en niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor de Cyclamen Laser. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Plaats de plant indien mogelijk bij een luchtbevochtiger voor een optimale groei.

  De Cyclamen Laser gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om in het groeiseizoen van maart tot september regelmatig plantenvoeding te geven. Gebruik bij voorkeur een vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Volg altijd de doseringsinstructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Laser is een kleine en kleurrijke plant met opvallende bloemen die lijken op vlinders. Het blad van de plant is vaak hartvormig en heeft een donkergroene kleur met zilverkleurige tekeningen. De Cyclamen Laser bloeit meestal in de winter en het vroege voorjaar en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar moet worden vermeden dat de wortels te nat worden om rotten te voorkomen. De Cyclamen Laser kan worden geplant in bloempotten, hanging baskets, of in de tuin en voegt een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.