Euphorbia pulcherrima Premium Marble

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Premium Marble, ook wel bekend als de kerstster, is een opvallende plant met prachtige witte bloemen die lijken op marmer. De bladeren zijn groen met witte spikkels en geven de plant een unieke uitstraling. Deze kerstster is ideaal als feestelijke decoratie tijdens de feestdagen door zijn mooie bloemen en bladpatroon. De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek maar niet in de volle zon. Met de juiste verzorging kan de Euphorbia pulcherrima Premium Marble langdurig bloeien en blijft hij een eyecatcher in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Regelmatig snoeien en voldoende licht zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek met veel helder, indirect zonlicht voor het beste resultaat. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Controleer regelmatig of de grond vochtig aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht en gedijt het best in helder, gefilterd licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt door gordijnen of bomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Het is ook aanbevolen om de plant op een lichte en zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november tot en met januari en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Premium Marble heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloeiperiode, meestal in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de plant terug tot een compacte vorm om de groei te stimuleren.

  De Euphorbia pulcherrima Premium Marble heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water op een vaste dag in de week om de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Premium Marble gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water en zorg dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden, dus af en toe afstoffen met een vochtige doek kan helpen om de plant schoon te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Als er vuil of stof op de bladeren zit dat lastig te verwijderen is, kunt u de plant voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt voor een gezonde groei. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of verwarmingsbronnen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze kamerplant is tussen de 40% en 60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot droge bladeren en uitdroging van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de potgrond te controleren en indien nodig aan te passen met speciale grondverbeteraars. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Verminder de bemesting in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Premium Marble, ook wel bekend als de kerstster, is een opvallende plant met prachtige witte bloemen die lijken op marmer. De bladeren zijn groen met witte spikkels en geven de plant een unieke uitstraling. Deze kerstster is ideaal als feestelijke decoratie tijdens de feestdagen door zijn mooie bloemen en bladpatroon. De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek maar niet in de volle zon. Met de juiste verzorging kan de Euphorbia pulcherrima Premium Marble langdurig bloeien en blijft hij een eyecatcher in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.