Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet is een viooltje met heldere, zuivere paarse bloemen. Het is een compacte en bossige plant die veel bloemen produceert. De bloemen hebben een opvallende kleur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en is zeer geschikt voor tuinieren in potten. De Viola Delta F1 Pure Violet is een betrouwbare en rijkbloeiende plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet" is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die meestal bloeit in het voorjaar en de zomer. Het kan nodig zijn om nieuwe planten te planten voor het volgende seizoen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld wat stro of bladeren. In het voorjaar zal de plant weer volop gaan bloeien.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet is makkelijk in onderhoud en heeft weinig aandacht nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede afwatering. Verder gedijt deze plant goed in de zon of halfschaduw.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet" heeft ongeveer 20-25 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende afstand zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en genoeg licht en lucht krijgt. Plaats de plant in een goed gedraineerde grond voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De Viola Delta F1 Pure Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Viola's zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant helpt dus bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een ideale keuze voor tuiniers die graag wilde dieren naar hun tuin willen lokken.

  Ja, Viola planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken met hun bloemen en nectar. Ze kunnen helpen bij het stimuleren van het ecosysteem in uw tuin. Het planten van diverse soorten bloemen draagt bij aan een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vaak vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloeiperiode duurt meestal enkele maanden.

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en is puur bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt afgeraden. Het is belangrijk om enkel planten te eten die als eetbaar zijn bestemd.

  Ja, planten hebben de eigenschap om geluidsgolven te absorberen en te dempen. Door hun bladeren en stengels kunnen planten helpen om omgevingsgeluid te verminderen en zo voor een rustigere omgeving te zorgen. Het is daarom mogelijk dat deze plant ook geluidsdempend is.

 • De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden en nieuwe bloei te stimuleren. Snoei indien nodig ook overtollige takken of scheuten weg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond. Vermijd zware en compacte potgrond.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal. Zorg er tevens voor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet gedijt het best op een zonnige standplaats of in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig wordt bewaterd. Deze tuinplanten kunnen zowel in borders als in bloembakken worden geplant.

  De Viola Delta F1 Pure Violet heeft winterbescherming nodig, vooral in koudere klimaten. Je kunt de plant beschermen door mulch aan te brengen rond de wortels en de plant af te dekken met een lichte doek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voor de winterperiode.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg af en toe plantenvoeding toe voor een gezonde groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en overvloedige bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Mulchen is een goede praktijk voor tuinplanten zoals deze viooltjes, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig voor optimale groei en bloei. Planten in een te zure of te basische bodem kunnen moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen.

  Het beste is om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte zoals bladluizen, trips en slakken. Voor bladluizen kan een milde zeepoplossing helpen, terwijl trips en slakken bestreden kunnen worden met biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende water om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Violet is een viooltje met heldere, zuivere paarse bloemen. Het is een compacte en bossige plant die veel bloemen produceert. De bloemen hebben een opvallende kleur en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en is zeer geschikt voor tuinieren in potten. De Viola Delta F1 Pure Violet is een betrouwbare en rijkbloeiende plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.