Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise

Dracaena fragrans (Compacta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise er en smuk indendørs plante med hvide og grønne blade, der sammen giver et overraskende og elegant udseende. Denne plante tilhører Dracenafamilien og er kendt for sine luftrensende egenskaber. White Surprise vokser langsomt og er let at vedligeholde, hvilket gør den til et populært valg til indendørs brug. Den kræver lidt vand og trives godt i indirekte lys. På grund af dens kompakte vækst er White Surprise ideel til mindre rum eller som et blikfang på et bord eller en hylde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning for optimal vækst. Det anbefales også at støve planten af lejlighedsvis for at holde bladene sunde.

  Ja, Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten et sted med indirekte sollys for optimal vækst. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle sider får tilstrækkeligt lys.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding. Overgødning kan resultere i rådne rødder.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, men den kan tåle lidt indirekte lys. Placer planten et sted med klart, filtreret lys for at undgå forbrænding. Det bedste er at holde planten væk fra den skarpe sol.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde for at forblive sund. Derfor egner den sig som en stueplante.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise blomstrer normalt om sommeren. Blomstringen kan vare i flere uger til en måned.

  Ja, Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise er kendt for sine luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Det er et populært valg til indendørs brug på grund af dets evne til at filtrere skadelige stoffer fra luften. At vedligeholde og passe planten regelmæssigt vil bidrage til et sundere miljø.

  Ja, helst vil denne plante gerne være på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber ideelle vækst- og blomstringsforhold for planten. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys og beskytte den mod træk.

 • Denne plante behøver ikke at blive beskåret ofte, men hvis det er nødvendigt, kan du forsigtigt skære de øverste blade og stilke væk. Sørg for at bruge en skarp, ren beskærersaks og fjern ikke store mængder blade på én gang for ikke at beskadige planten. Beskær i vækstsæsonen, som om foråret eller sommeren, for at hjælpe planten med at komme sig hurtigere.

  Planten har brug for moderat vand og det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vandingerne. Giv regelmæssigt vand i vækstperioden om foråret og sommeren, og reducer hyppigheden om efteråret og vinteren. Det er bedre at give for lidt vand end for meget, da planten er følsom over for rodædelæggelse.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise har brug for en veldrænet pottemuld for at holde rodnettet sundt. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da det kan forårsage rodod. Det anbefales at udskifte pottemulden med jævne mellemrum.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for en jord, der er rig på næringsstoffer, og vand regelmæssigt, men lad ikke jorden blive for våd. Undgå kompakte eller for tunge jordtyper for at forhindre rodrot.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i moderat lys og regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, og giv lejlighedsvis planteernæring. Fjern døde blade for at holde planten sund.

  Brug en fugtig klud til at fjerne støv fra bladene. Sprøjt lejlighedsvis vand på bladene for at holde dem rene og friske. Undgå brug af rengøringsmidler, da de kan være skadelige for planten.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise har brug for klart, indirekte sollys. Placér ikke planten i direkte sollys for at undgå at bladene brænder. Placer planten helst i et rum med masser af naturligt lys.

  Den ideelle temperatur til denne stueplante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kraftige temperatursvingninger. Hold planten væk fra træk og kolde luftstrømme.

  Luftfugtigheden for indendørs planter bør ligge mellem 50-60%. For at øge luftfugtigheden kan du regelmæssigt sprøjte planten med vand eller bruge en luftfugter. Sørg også for, at planten ikke står for tæt på en varmekilde eller aircondition, da dette kan mindske luftfugtigheden.

  Den optimale pH-værdi for jorden til stueplanter ligger mellem 6 og 7. En let sur til neutral jord er velegnet til de fleste stueplanter. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret flydende gødning til stueplanter og følg den anbefalede dosering på emballagen. Giv aldrig for meget gødning, da dette kan forårsage skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) White Surprise er en smuk indendørs plante med hvide og grønne blade, der sammen giver et overraskende og elegant udseende. Denne plante tilhører Dracenafamilien og er kendt for sine luftrensende egenskaber. White Surprise vokser langsomt og er let at vedligeholde, hvilket gør den til et populært valg til indendørs brug. Den kræver lidt vand og trives godt i indirekte lys. På grund af dens kompakte vækst er White Surprise ideel til mindre rum eller som et blikfang på et bord eller en hylde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.