Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch is een vrolijke en kleurrijke plant met diepblauwe bloemen en een contrasterende bloemtekening in de vorm van een vlek of "blotch". De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets vanwege de lange bloeiperiode en het decoratieve uiterlijk. De Viola Delta F1 Deep Blue with Blotch trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die het goed doet in zowel de volle zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch is niet groenblijvend. Het is een perkplant die meestal eenjarig is en elk jaar opnieuw geplant moet worden. Het blad kan in de winter afsterven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Hij kan goed overwinteren in een beschutte tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een sterke en winterharde plant die kleurrijke bloemen produceert.

  Voor het planten van tuinplanten zoals deze is het ideaal om een ruimte van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant aan te houden, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en dat de bodem goed gedraineerd is voor optimale groei. Houd ook rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Viola Delta F1 Deep Blue with Blotch heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Viola Delta F1 Deep Blue with Blotch trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren.

  Deze bloeiende plant trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben om verschillende dieren aan te trekken en het ecosysteem te ondersteunen. Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende soorten bestuivers.

  Deze plant bloeit van begin voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bloemen in de tuin en op het balkon. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aanbevolen.

  Ja, Viola's hebben de eigenschap om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven. Ze kunnen dus bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon.

 • Je kunt deze plant regelmatig snoeien om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de groei te bevorderen. Dit helpt om de plant gezond en compact te houden. Het beste tijdstip om te snoeien is na de bloei, meestal in de zomer of herfst.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Deze plant groeit het beste in vruchtbare en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken met veel wind. Deze plant doet het goed in borders, bloembakken en hanging baskets.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Dit kun je doen door de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en zorg voor voldoende zonlicht.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt zijn.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op bladluizen en slakken. Gebruik eventueel natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum om deze plaaginsecten te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te veel vochtig wordt om schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Deep Blue with Blotch is een vrolijke en kleurrijke plant met diepblauwe bloemen en een contrasterende bloemtekening in de vorm van een vlek of "blotch". De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets vanwege de lange bloeiperiode en het decoratieve uiterlijk. De Viola Delta F1 Deep Blue with Blotch trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die het goed doet in zowel de volle zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.