Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade is een vrolijke en kleurrijke viooltjesplant met prachtige roze bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Het is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets vanwege zijn aantrekkelijke uitstraling en langdurige bloei. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade trekt bovendien vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Het is daarom belangrijk om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de tuin. Zorg voor voldoende water en licht en de plant zal floreren.

  De Viola Delta F1 Pink Shade heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de planten zodat ze voldoende licht, lucht en voedingsstoffen kunnen opnemen. Houd ook rekening met eventuele groei in de breedte van de plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade groeit het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de frequentie worden verminderd tot 1-2 keer per week.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het trekt deze bestuivende insecten aan en zorgt voor een gezonde populatie in de tuin. Het is een perfecte keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het ecosysteem in hun tuin.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken met hun bloemen en bladeren. Het geven van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten zal bijdragen aan een gezondere omgeving voor dieren. Het is daarom goed voor de biodiversiteit om deze plant in uw tuin te hebben.

  De Viola Delta F1 Pink Shade bloeit van het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en mooie bloemen.

  De Viola plant kan goed tegen de volle zon, maar ook gedeeltelijke schaduw is geschikt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens hete zomerdagen. Overmatige blootstelling aan felle zon kan echter leiden tot verbranding van de bladeren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aangeraden om deze plant niet in gerechten te verwerken.

  Ja, planten hebben de eigenschap om geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen, waardoor ze geluid kunnen dempen. Het bladerdek en de structuur van de plant kunnen bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid. Tuinplanten kunnen bijdragen aan een rustiger en aangenamer leefklimaat in de tuin.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien, maar het verwijderen van verwelkte bloemen kan helpen om de bloei te verlengen. Snoei eventueel ook dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik scherp en schoon gereedschap om schade te minimaliseren.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat is.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem dient licht zuur tot neutraal te zijn en mag niet te nat zijn, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om organische compost toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Voorkom te allen tijde dat de plant te lang in de volle zon staat.

  In de winter kan het belangrijk zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd plassen rond de wortels. Het is ook een goed idee om de plant op een beschutte plek te zetten om hem te beschermen tegen harde wind.

  Om deze plant goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Daarnaast kan de plant af en toe wat plantenvoeding gebruiken voor een optimale groei. Het is ook aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Tuinplanten kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Deze meststof zorgt voor een gezonde groei en meer bloemen. Het is aan te raden om de planten regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal in het voorjaar om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en het bevorderen van gezonde wortelgroei. Let op dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd.

  De perfecte zuurgraad van de bodem voor Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade is licht zuur tot neutraal. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem tussen 6,0 en 7,0 te houden voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Bij de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zoals zeepwater of neemolie ingezet worden om ongedierte te bestrijden. Het regelmatig controleren en schoonhouden van de plant kan ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade is een vrolijke en kleurrijke viooltjesplant met prachtige roze bloemen. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Het is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets vanwege zijn aantrekkelijke uitstraling en langdurige bloei. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pink Shade trekt bovendien vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.