Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Beaconsfield

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola Delta F1 Beaconsfield is een compacte en vrolijk bloeiende plant met mooie bloemen in verschillende tinten geel en wit. Deze plant heeft een uitbundige bloei en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De Viola Delta F1 Beaconsfield bloeit van het vroege voorjaar tot het late najaar en kan zowel in borders, potten als hanging baskets worden geplant. Deze plant trekt veel bijen en vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of het balkon. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Beaconsfield is niet groenblijvend. Het is een jaarlijkse plant die meestal bloeit in de lente en de zomer. Het is nodig om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Beaconsfield is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in gematigde klimaten met milde winters. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Viola's groeien het beste in de volle zon of halfschaduw.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Beaconsfield heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd rekening met de groeiruimte van de plant bij het planten in de tuin.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Beaconsfield" groeit het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kunnen de bloemen kleiner blijven. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Viola Delta F1 Beaconsfield heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de watergift.

  Ja, de plant behoort tot de categorie van vlinder- en bijenlokkende planten. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat het biedt. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit en bestuiving in de tuin.

  De Viola Delta F1 Beaconsfield is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en biedt het schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal van het vroege voorjaar tot de late herfst. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen blijven meestal bloeien gedurende een aantal weken tot maanden.

  De plant houdt van een plek in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft bladeren en bloemen die geluid kunnen absorberen, waardoor het geluid in de omgeving enigszins gedempt kan worden. Het effect is echter beperkt en hangt af van diverse factoren zoals de omvang van de plant en de omgeving waarin deze geplaatst is.

 • Viooltjes hebben geen specifieke snoei nodig, maar verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Knip lange uitlopers terug om de plant compact en bossig te houden. Een lichte snoei kan in het voorjaar helpen bij het stimuleren van nieuwe groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  De Viola Delta F1 Beaconsfield gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur voedzame potgrond voor bloeiende planten.

  De Viola gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Beaconsfield plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Deze tuinplanten zijn ideaal voor borders, perkjes en potten.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant niet in te natte grond staat. Houd de plant ook uit de wind om vorstschade te voorkomen.

  De Viola Delta F1 Beaconsfield gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en met regelmatig water geven. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen en bemest de plant af en toe voor een gezonde groei. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin voor optimale groei.

  Zorg voor een lichte bemesting in het voorjaar om het groeiproces te ondersteunen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding. Voorkom overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit compost, bladeren, schors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor de optimale groei en bloei van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  : De plant kan last hebben van bladluizen, trips en slakken. Bladluizen kunnen worden bestreden met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Slakken kunnen worden geweerd door bijvoorbeeld koperen tape rondom de plant te plaatsen.

 • Omschrijving

  De Viola Delta F1 Beaconsfield is een compacte en vrolijk bloeiende plant met mooie bloemen in verschillende tinten geel en wit. Deze plant heeft een uitbundige bloei en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De Viola Delta F1 Beaconsfield bloeit van het vroege voorjaar tot het late najaar en kan zowel in borders, potten als hanging baskets worden geplant. Deze plant trekt veel bijen en vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of het balkon. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.