Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is een viooltje met prachtige blauwe bloemen en een opvallende witte vlek in het midden. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke en vrolijke uitstraling in de tuin. Het viooltje is gemakkelijk te verzorgen en kan goed tegen koude temperaturen, waardoor het een ideale plant is voor de lente en herfst. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bij koud weer kan afsterven. Het is daarom aan te raden om deze plant in het voorjaar opnieuw te planten voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is winterhard tot ongeveer -5°C. Deze plant kan dus enige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te geven.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Deze tuinplanten hebben weinig verzorging nodig en bloeien rijkelijk met de juiste verzorging. Zorg voor voldoende water, zonlicht en voeding en de plant zal goed gedijen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Een plek in de volle zon tot halfschaduw is ideaal voor deze plant.

  Ja, Viola Wittrockiana groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige en beschutte omgevingen. Geef de plant regelmatig water en voeding voor een optimale groei.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn meestal nuttig voor het ecosysteem en de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het zorgt voor een divers ecosysteem in de tuin en draagt bij aan de biodiversiteit.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch bloeit normaal gesproken vanaf het vroege voorjaar tot aan de zomer. De bloeiperiode kan variëren van 8 tot 10 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant.

  Deze plant kan goed groeien in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen de eigenschap om geluid te dempen vanwege hun bladeren en stengels. De dichte beplanting zorgt voor absorptie van geluidsgolven, waardoor het geluid wordt verminderd.

 • Om de plant gezond te houden, is het verstandig om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit kan de bloei verlengen en de plant stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei de plant tot net boven het blad om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een luchtige, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden, maar niet te veel water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voedingsstoffen.

  Voor de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende en vochtige grond. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Het gebruik van organische meststoffen kan de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Plaats de plant op een beschutte plek in je tuin.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen tijdens de winter. Bescherm de plant met mulch of een fleecehoes om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de koude wind te vermijden.

  De Viola vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Daarnaast kan de plant profiteren van een lichte bemesting in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals de Viola hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Het is aan te raden om te bemesten in het voorjaar en de zomer voor optimale resultaten.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruid. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor een gezonde groei van de plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem voor een gezonde ontwikkeling van de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van luizen, trips of rupsen. Daarnaast kunnen roofinsecten zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet als natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het ongedierte te beheersen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch is een viooltje met prachtige blauwe bloemen en een opvallende witte vlek in het midden. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een kleurrijke en vrolijke uitstraling in de tuin. Het viooltje is gemakkelijk te verzorgen en kan goed tegen koude temperaturen, waardoor het een ideale plant is voor de lente en herfst. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Blue with Blotch trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.