Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue is een prachtige en opvallende plant met lichtblauwe bloemen. De bloemen hebben een zuivere en heldere blauwe kleur die direct in het oog springt. Deze plant bloeit overvloedig en kan langdurig bloeien, waardoor het een fantastische toevoeging is aan tuinen en bloembakken. De Viola houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven en wat voeding zal deze plant blijven bloeien en zorgen voor een kleurrijke aanblik.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren gedurende de winter. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar en zomer bloeit met lichtblauwe bloemen. Het wordt aanbevolen om de plant te vervangen door nieuwe exemplaren na de bloeiperiode.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen, bijvoorbeeld door hem af te dekken met stro of bladeren. Overwinteren op een beschutte plek kan ook helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft minimaal 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtstroming te bevorderen. De plant kan ook in hangmanden of potten geplant worden om ruimte te besparen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs wat kleur toevoegen aan donkerdere plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, planten dragen bij aan biodiversiteit door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan insecten en kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde biodiversiteit te bevorderen. Zorg ervoor dat de planten ecologisch verantwoord worden gekweekt.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in het late voorjaar, meestal van maart tot mei. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Plant de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue op een zonnige, goed doorlatende plek voor het beste resultaat.

  De Viola plant is niet eetbaar en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant. Consumptie wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftige stoffen die kunnen voorkomen in de plant.

  Ja, planten hebben een dempend effect op geluid door het absorberen en weerkaatsen van geluidsgolven. Het groene bladoppervlak en de dichte structuur van planten helpen om geluid te absorberen. Het effect van geluidsdemping hangt af van factoren zoals de soort plant, de grootte en dichtheid van de bladeren, en de hoeveelheid aanwezige planten.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig voor de bloei en groei, maar dode of zieke bladeren kunnen worden verwijderd om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of na de bloei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water aan de basis en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola Delta F1 Pure Light Blue heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Een mix van potgrond voor bloeiende planten en organische meststof zou ideaal zijn voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg indien nodig organische meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  De Viola houdt van een zonnige standplaats maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken in de tuin. De planten kunnen zowel in de volle grond als in potten geplant worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak winterbescherming nodig om hen te helpen de kou te overleven. Dit kan worden bereikt door mulch rond de basis van de plant aan te brengen, of door de plant in te pakken met een beschermende doek of bubblewrap. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef af en toe mest voor een optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Viola heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten voor een optimale bloei. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Gebruik een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors rondom de plant, maar niet direct tegen de stengels aan. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig bij te sturen met geschikte bodemverbeteraars. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Ook het regelmatig controleren van de plant op luizen en andere insecten kan helpen om plagen te voorkomen. Als er toch ongedierte wordt geconstateerd, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Light Blue is een prachtige en opvallende plant met lichtblauwe bloemen. De bloemen hebben een zuivere en heldere blauwe kleur die direct in het oog springt. Deze plant bloeit overvloedig en kan langdurig bloeien, waardoor het een fantastische toevoeging is aan tuinen en bloembakken. De Viola houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven en wat voeding zal deze plant blijven bloeien en zorgen voor een kleurrijke aanblik.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.