Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red is een kleine vioolachtige plant met helderrode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit langdurig. De bloemen hebben een opvallende rode kleur en contrasteren mooi met het donkergroene blad. Deze plant is geschikt voor in bloembakken, hanging baskets en borders en trekt vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is eenjarig en zal in het volgende groeiseizoen opnieuw bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red vereist dus wat extra zorg in koude periodes.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant die weinig speciale zorg vereist. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en doodkoppen van verwelkte bloemen zal helpen om de plant gezond te houden.

  Je hebt ongeveer 20-25 cm ruimte per plant nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Houd ook rekening met de groeiruimte van nabijgelegen planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Een beetje licht is echter wel nodig voor een gezonde groei en bloei. Zorg dus voor een plekje met wat licht als je hem in de schaduw zet.

  De Viola Delta F1 Pure Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Eenmaal per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, de plant Viola Delta F1 Pure Red is vlinder- en bijenlokkend dankzij de heldere rode bloemen en zoete geur die deze insecten aantrekt. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en nuttige insecten in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerde leefomgeving en kan een positieve invloed hebben op het ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende soorten planten te hebben voor een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te controleren op uitdroging. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme hitte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de Viola Delta F1 Pure Red heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen en een rustige omgeving te creëren. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van verschillende factoren zoals de locatie en de grootte van de plant.

 • Om een compacte groei te behouden, is het aan te raden regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei indien nodig ook de dode of beschadigde bladeren en bloemstelen weg. Dit bevordert de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladcontact om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond een goede structuur heeft en voldoende luchtig is voor optimale groei. Verpot de plant indien nodig om de wortels voldoende ruimte te geven.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red heeft een voorkeur voor een vochtige, goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH heeft. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. De plant houdt van een beschutte plek in de tuin.

  Viooltjes zijn over het algemeen vrij winterhard en hebben meestal niet veel bescherming nodig. Als het extreem koud wordt, kunnen ze worden afgedekt met wat bladeren of stro om hen te helpen warm te blijven. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen voor de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red" hebben baat bij regelmatige bemesting om gezond en goed te kunnen groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het gebruik van mulch rondom de plant helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, gras of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is neutraal tot lichtzuur (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van insecticiden op basis van pyrethrum worden toegepast. Het regelmatig controleren van de plant op insecten en het verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is ook aan te raden om de plant op een zonnige locatie te houden en de grond regelmatig te bemesten om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Red is een kleine vioolachtige plant met helderrode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit langdurig. De bloemen hebben een opvallende rode kleur en contrasteren mooi met het donkergroene blad. Deze plant is geschikt voor in bloembakken, hanging baskets en borders en trekt vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.