Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch is een prachtige bloeiende plant met roze bloemen en paarse vlekken op de bloemblaadjes. Deze plant behoort tot de vioolachtige plantensoort en staat bekend om zijn opvallende kleuren. De Delta F1 Rose with Blotch heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een populaire keuze voor tuinen, borders en bloembakken vanwege zijn aantrekkelijke uitstraling. Deze plant vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk te kweken, waardoor het een favoriet is onder tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in de lente weer opnieuw tot bloei. Het is een tuinplant die voornamelijk in de lente en zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tijdens koude periodes. Het is een tuinplant die goed groeit in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is ook aan te raden om verlepte bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op elkaar te planten, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch groeit het beste op een plek met zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek met voldoende zonlicht te zetten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en niet te drassig wordt. Geef bij warm weer wat vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend en zal ze aantrekken met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor in een tuin waar je ook insecten wilt aantrekken.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en nectar. Door deze plant in de tuin te hebben, kunnen bijen en vlinders voedsel vinden en hun populaties ondersteunen. Het helpt dus bij het behouden van een gezonde en diverse natuur in de omgeving.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 8-10 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en kan zelfs bloeien in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen die geluidstrillingen absorberen. Het kan dus helpen om wat geluid te dempen, maar het hangt af van meerdere factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving waarin hij staat. Het is geen gegarandeerde geluidsdemper.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en de bloemen te stimuleren. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Het beste moment om te snoeien is na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat is. Het helpt om regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond voor een optimale groei en bloei van de plant.

  De Viola heeft voorkeur voor een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is en dat er voldoende vocht beschikbaar is. Een regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch gedijt het beste op een plekje met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig wordt bewaterd. Deze tuinplant doet het goed in borders, bloembakken of hangmanden.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben over het algemeen geen extra winterbescherming nodig. Ze zijn winterhard en kunnen de kou prima aan. Eventueel kunt u wat stro of bladeren rond de planten leggen voor extra isolatie.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd te veel vochtigheid. Plaats de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze viooltjes is het belangrijk om regelmatig bij te mesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde samenstelling om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht op de bodem rondom planten. Het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Mulch kan bestaan uit compost, houtsnippers, stro of bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en slakken, die kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen. Ook is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen en deze direct te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch is een prachtige bloeiende plant met roze bloemen en paarse vlekken op de bloemblaadjes. Deze plant behoort tot de vioolachtige plantensoort en staat bekend om zijn opvallende kleuren. De Delta F1 Rose with Blotch heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een populaire keuze voor tuinen, borders en bloembakken vanwege zijn aantrekkelijke uitstraling. Deze plant vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk te kweken, waardoor het een favoriet is onder tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.