Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing is een vrolijke en kleurrijke plant met witte bloemblaadjes met een roze rand. Deze plant heeft een compacte groei en bloeit overvloedig gedurende de lente en zomer. De bloemen hebben een opvallende en speelse uitstraling door de combinatie van wit en roze. De Viola is perfect voor in bloembakken, borders of hangmanden en zorgt voor een vrolijke en fleurige toevoeging aan de tuin. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een prachtige toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing is niet groenblijvend en zal tijdens de wintermaanden zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar moet worden geplant en in de herfst zal afsterven. Deze plant heeft dus geen groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om te zorgen voor bescherming bij strenge vorst. De plant kan het beste in de winter worden beschermd met bijvoorbeeld een vliesdoek of bladeren.

  De Viola Delta F1 White with Rose Wing is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en zonlicht en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Deze plant kan goed gedijen in de tuin en is ideaal voor borders en bloembakken.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20 cm ruimte tussen de planten te laten voor optimale groei. Plant ze in goed gedraineerde grond en zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen. Zorg er ook voor dat de planten regelmatig water krijgen tijdens droge periodes.

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kunnen de bloemen minder mooi bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd eerst of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten en een aantrekkelijke geur verspreiden. Het is daarom een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te bevorderen en deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, omdat deze plant bloemen produceert die insecten aantrekken, draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast is het belangrijk om verschillende soorten planten te hebben om een gezonde habitat te creëren voor diverse dieren. Het is daarom aan te raden om deze plant in je tuin op te nemen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing bloeit meestal in de maanden april tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en zonnige periodes. Het zal goed gedijen in direct zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en mag niet worden geconsumeerd. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het eten van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, zoals de meeste planten heeft deze plant ook een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen. Planten kunnen geluidsgolven absorberen en helpen bij het verminderen van achtergrondgeluid in een omgeving. Echter zal een enkele plant niet volledig geluidsdempend zijn.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Knip dode of beschadigde bladeren weg voor een gezonde uitstraling van de plant.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-neutrale potgrond is het meest geschikt voor een gezonde groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurgraad en voedzaam gehalte voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond om problemen zoals wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek of in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing te beschermen tegen winterkou, is het aan te raden om een dikke laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant geen natte voeten krijgt door deze op een goed doorlatende bodem te planten. Bij extreme vorst is het verstandig om de plant tijdelijk af te dekken met bijvoorbeeld een fleecedoek.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes en bloeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors voor een gezonde bodem. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar niet direct tegen de stengels om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of meststoffen. Een optimale zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals luizen, trips en slakken bij tuinplanten. Dit kan gedaan worden door visueel inspectie en, indien nodig, door het gebruik van natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te raden om gezonde en sterke planten te kweken door een goede verzorging en bemesting.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 White with Rose Wing is een vrolijke en kleurrijke plant met witte bloemblaadjes met een roze rand. Deze plant heeft een compacte groei en bloeit overvloedig gedurende de lente en zomer. De bloemen hebben een opvallende en speelse uitstraling door de combinatie van wit en roze. De Viola is perfect voor in bloembakken, borders of hangmanden en zorgt voor een vrolijke en fleurige toevoeging aan de tuin. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een prachtige toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.