Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende oranje bloemen met een donkerder gekleurd vlekje in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een fleurige uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch is een populaire keuze voor het opfleuren van borders, plantenbakken en hanging baskets. Dankzij de langdurige bloei geniet je lange tijd van de prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch" is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet overwintert.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in een gematigd klimaat. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en compacte plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelvorming te voorkomen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. In diepere schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Viola Delta F1 Orange with Blotch heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor een tuin die bedoeld is om insecten aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen en helpt bij de bestuiving. Daarnaast draagt het bij aan de variatie in plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor het ecosysteem.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de late zomer. De bloei kan doorgaans enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd om de bloeiperiode te verlengen.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om ze voldoende water te geven tijdens hete dagen. Het is ook raadzaam om de plant geleidelijk aan de zon te laten wennen om zonnebrand te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt beschouwd als een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is het beste om de plant niet in te nemen.

  Ja, planten zijn over het algemeen geluidsdempend vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Tuinplanten zoals deze kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon. Planten dragen bij aan een rustige en ontspannen omgeving.

 • Je kunt deze plant regelmatig snoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en uitgebloeide delen om de bloei te verlengen. Snoei eventueel ook lange uitlopers om de plant mooi bossig te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Geschikte potgrond voor tuinplanten bevat organisch materiaal en zorgt voor goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen en de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Kies voor potgrond die specifiek geschikt is voor bloeiende planten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met stro, bladeren of een speciale winterhoes om hem te beschermen tegen de kou. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg af en toe wat plantenvoeding toe voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een speciale meststof voor violen. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het gebruik van mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Daarnaast beschermt het de wortels tegen plotse temperatuurschommelingen. Geschikte mulchmaterialen zijn onder andere hooi, stro, boomschors of cacaodoppen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Het is aan te raden om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Voor bladluizen kan je een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel gebruiken of ze met een krachtige straal water wegspoelen. Slakken kunnen bestreden worden met lokazen of kopertape rondom de pot of bak. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en snel actie te ondernemen bij eventuele plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende oranje bloemen met een donkerder gekleurd vlekje in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een fleurige uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Orange with Blotch is een populaire keuze voor het opfleuren van borders, plantenbakken en hanging baskets. Dankzij de langdurige bloei geniet je lange tijd van de prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.