Chlorophytum comosum 'Ocean'

Chlorophytum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chlorophytum comosum 'Ocean' er en variation af stueplanten kendt som Græslilje eller Spinplante. Denne plante har lang, smal blade, der vokser i en rosetform, og har en iøjnefaldende grøn farve med en subtil blålig nuance. 'Ocean' varianten adskiller sig ved sit unikke farvemønster og fløjlsagtige udseende. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er nem at passe. Det er et populært valg til indendørs brug på grund af dets dekorative udseende og minimale plejekrav.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt nem at passe på og kræver ikke meget pleje. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst. Derudover trives planten godt på en lys placering, men kan også stå i skyggen.

  Ja, planten har brug for meget lys og bør helst stå et lyst sted. Sørg for, at den undgår direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Om vinteren kan planten tåle lidt mindre lys.

  Planten har brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden er let tør mellem vandingerne. At give for meget vand kan føre til rodrot.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men kan tåle let til moderat sollys. Det er bedst at placere planten et sted med indirekte sollys eller i halvskygge. For meget sollys kan forbrænde bladene.

  Ja, planten elsker varme og trives godt ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ikke udsætte den for for lave temperaturer. Sørg for en konstant varm omgivelse for at fremme plantens vækst og sundhed.

  Planten blomstrer normalt om foråret og sommermånederne, og blomstringsperioden kan vare i flere uger til flere måneder.

  Ja, Chlorophytum comosum 'Ocean' er kendt for sine luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at rense luften i hjemmet. Denne plante er effektiv til at fjerne skadelige stoffer som formaldehyd og benzene. Det er derfor et godt valg til at forbedre luftkvaliteten indendørs.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur skaber de optimale vækstbetingelser for planten. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Planten kan trimmes regelmæssigt for at fjerne døde eller beskadigede blade. Trimming kan også hjælpe med at få planten til at vokse mere fyldigt og sundt. Brug en skarp saks eller knive, og sørg for at planten får tilstrækkeligt med lys og vand efter trimmingen.

  Den Chlorophytum comosum 'Ocean' har brug for regelmæssigt vand, men kan ikke lide for meget vand. Lad jorden tørre let mellem vandingerne. Giv planten helst lunkent vand og undgå at vand kommer på bladene.

  Chlorophytum comosum 'Ocean' har brug for gennemtrængelig pottemuld for at forblive sund. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, ellers kan rødderne begynde at rådne. Brug helst en speciel pottemuld til indendørs planter.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden for fugtighed, da planten ikke kan lide for våd jord. En årlig tilførsel af indendørs plantegødning vil fremme plantens vækst og sundhed.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt med regelmæssig vanding og let gødning. Beskær døde blade regelmæssigt og sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys til at vokse. Hold en moderat temperatur og undgå træk.

  For at rengøre planten kan du regelmæssigt tørre bladene af med en fugtig klud for at fjerne støv. Hvis bladene er beskidte, kan du bruge en mild sæbeopløsning til at gøre dem rene. Husk også at sætte planten under bruseren lejlighedsvis for at skylle støvet af bladene.

  Denne plante har brug for klart indirekte lys og kan også trives i let skygge. Placér ikke planten i direkte sollys, da dette kan forbrænde bladene. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys for at vokse sundt.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturændringer. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius.

  Stueplanter som Chlorophytum comosum 'Ocean' trives godt ved en gennemsnitlig luftfugtighed på 40-60%. Det er vigtigt at kontrollere luftfugtigheden regelmæssigt og om nødvendigt øge den med en luftfugter eller ved regelmæssigt at sprøjte planten med vand. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørrede blade og vækstproblemer.

  Denne plante foretrækker en let sur til neutral jord med en pH på mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med passende gødning. Overdreven surhed kan hæmme plantens optagelse af næringsstoffer.

  Det anbefales at gøde planten en gang om måneden i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en almindelig flydende stueplante gødning i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan forårsage skade på rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

 • Beskrivelse

  Chlorophytum comosum 'Ocean' er en variation af stueplanten kendt som Græslilje eller Spinplante. Denne plante har lang, smal blade, der vokser i en rosetform, og har en iøjnefaldende grøn farve med en subtil blålig nuance. 'Ocean' varianten adskiller sig ved sit unikke farvemønster og fløjlsagtige udseende. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er nem at passe. Det er et populært valg til indendørs brug på grund af dets dekorative udseende og minimale plejekrav.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.