Peperomia verticillata 'Belly Button'

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Peperomia verticillata 'Belly Button' is een compacte kamerplant met ronde, speervormige bladeren die verzameld zijn in dichte kransen rond de stengel. De bladeren hebben een frisse groene kleur met opvallende patronen van lichte strepen en aderen. Deze plant wordt vaak geprezen om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gekweekt als sierplant in huis of op kantoor. De 'Belly Button' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Peperomia's die op zoek zijn naar een interessante en compacte variëteit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe wat mest te geven. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het helder maar indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat deze gelijkmatig kan groeien.

  Deze plant heeft eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Zorg wel dat de plant niet op de tocht staat.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, deze plant heeft de capaciteit om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde te absorberen. Het is een nuttige toevoeging aan je binnenruimte om de lucht te zuiveren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is aan te raden om regelmatig de oude en dode bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei eventuele lange stelen voor een compactere groei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig, het is belangrijk de grond vochtig te houden maar niet te laten doorweken. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor de Peperomia verticillata 'Belly Button' is het belangrijk om gebruik te maken van goed drainerende potgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet te nat worden en voorkomt wortelrot. Vermijd zware grondsoorten zoals klei om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals de "Peperomia verticillata 'Belly Button'" is een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Verder kan het helpen om af en toe voeding toe te voegen aan de bodem voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed laten opdrogen tussen gietbeurten. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen bevordert de gezondheid van de plant.

  Om stof te verwijderen van deze plant kun je een zachte doek of borstel gebruiken. Je kunt de bladeren ook voorzichtig afstoffen met een beetje lauw water. Vermijd te veel water, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Peperomia verticillata 'Belly Button' plant houdt van helder, indirect licht en kan ook gedijen in wat lichtere omstandigheden. Het is belangrijk om de plant uit de volle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond en gelukkig te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Houd de plant weg van koude tochtige plekken zoals ramen en deuren.

  Kamerplanten hebben over het algemeen baat bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De Peperomia verticillata 'Belly Button' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben de juiste voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik eens in de 4 tot 6 weken een vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Peperomia verticillata 'Belly Button' is een compacte kamerplant met ronde, speervormige bladeren die verzameld zijn in dichte kransen rond de stengel. De bladeren hebben een frisse groene kleur met opvallende patronen van lichte strepen en aderen. Deze plant wordt vaak geprezen om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gekweekt als sierplant in huis of op kantoor. De 'Belly Button' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Peperomia's die op zoek zijn naar een interessante en compacte variëteit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.