Phymatosorus scolopendria 'VP003'

Microsorum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Phymatosorus scolopendria 'VP003' is een epifytische plant die behoort tot de familie Polypodiaceae. De bladeren zijn langwerpig van vorm, hebben een heldergroene kleur en zijn bedekt met een donzige beharing. De plant gedijt goed in vochtige omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, mits hij voldoende licht en water krijgt. Het is een decoratieve plant die een tropische uitstraling geeft aan elk interieur of tuin. Phymatosorus scolopendria 'VP003' is gemakkelijk te verzorgen en kan zich vermenigvuldigen door sporen te produceren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte standplaats te zetten. Daarnaast gedijt de plant goed bij een hoge luchtvochtigheid.

  De Phymatosorus scolopendria 'VP003' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door ook de kans krijgt om op te drogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, je houdt van warmte aangezien je een kamerplant bent en goed gedijt bij temperaturen tussen de 18-22°C. Plaats je in een warme en vochtige omgeving voor optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat je niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurwisselingen.

  Deze plant bloeit niet en produceert geen bloemen. De plant wordt voornamelijk gekweekt om zijn decoratieve bladeren. De plant groeit het hele jaar door en heeft geen specifieke bloeiperiode.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Luchtzuiverende planten absorberen schadelijke stoffen en geven zuurstof af.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Idealiter staat de plant op een constante temperatuur om goed te gedijen. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor een gezonde groei.

 • Deze plant vereist weinig snoeiwerk, maar het is mogelijk om dode of beschadigde bladeren te verwijderen om de algehele gezondheid te bevorderen. Snoei indien nodig de bladeren aan de basis weg met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en niet te dicht op andere planten staat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te lang in water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef de plant water op kamertemperatuur en vermijd dat het blad nat wordt tijdens het besproeien.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant gezond kan groeien. Vermijd zware, compacte potgrond die de wortels verstikt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet constant nat. Het is aanbevolen om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven zonder dat de grond te drassig wordt. Af en toe besproeien met water helpt ook bij het behouden van de luchtvochtigheid.

  Deze plant kan stof en vuil op haar bladeren verzamelen. Maak de bladeren schoon met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Gebruik ook regelmatig een zachte borstel om eventueel vuil te verwijderen.

  Deze plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plek met helder indirect licht is ideaal voor de gezonde groei van deze plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om zijn bladeren te laten stralen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij het gedijen van deze plant. Het is ideaal om de luchtvochtigheid rond de 50-60% te houden. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Phymatosorus scolopendria 'VP003' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem waarin de plant groeit niet te basisch is. Het controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze kamerplant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en gezondheid te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Phymatosorus scolopendria 'VP003' is een epifytische plant die behoort tot de familie Polypodiaceae. De bladeren zijn langwerpig van vorm, hebben een heldergroene kleur en zijn bedekt met een donzige beharing. De plant gedijt goed in vochtige omgevingen en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, mits hij voldoende licht en water krijgt. Het is een decoratieve plant die een tropische uitstraling geeft aan elk interieur of tuin. Phymatosorus scolopendria 'VP003' is gemakkelijk te verzorgen en kan zich vermenigvuldigen door sporen te produceren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.