Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet is een compacte plant met kleine bloemen in een levendige rode kleur. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan een tuin of balkon. Deze plant bloeit gedurende de herfst- en wintermaanden en heeft een langdurige bloeiperiode. De Libretto F1 Scarlet heeft een sterke groei en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een veelzijdige plant die zowel in potten als in de volle grond kan worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt.

  Ja, Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft slechts af en toe water nodig, ongeveer once per week. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Teveel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is dus beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet houdt van warme temperaturen en gedijt het beste in een omgeving met een constante temperatuur van rond de 18-22°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en grote temperatuurwisselingen. Het is ook belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

  De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet bloeit vanaf januari tot en met maart en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. In de rest van het jaar zal de plant in rust zijn en geen bloemen produceren.

  Ja, cyclamen zijn luchtzuiverende planten en kunnen de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is echter niet hun belangrijkste eigenschap, maar het kan zeker helpen om de lucht frisser te houden. Het is altijd goed om meerdere planten te combineren voor optimale luchtzuivering.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je hoeft de Cyclamen niet te snoeien. Verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een koele en lichte plek voor de beste groei.

  De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt en gebruik bij voorkeur lauw water. Zorg ervoor dat de pot van de plant wel afwateringsgaten heeft om overtollig water te laten weglopen.

  De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet gedijt het beste in een luchtige potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Gebruik een potgrond die geschikt is voor kamerplanten om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtigheid krijgt, maar dat overtollig water goed kan weglopen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Om je kamerplant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de bladeren niet te nat maakt om schimmelgroei te voorkomen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuur onder de 10 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant dient matig te zijn, ongeveer tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, dus regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er echter voor dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Cyclamen houden van een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus het is belangrijk om de bemestingsfrequentie te controleren en indien nodig aan te passen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig Libretto F1 Scarlet is een compacte plant met kleine bloemen in een levendige rode kleur. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan een tuin of balkon. Deze plant bloeit gedurende de herfst- en wintermaanden en heeft een langdurige bloeiperiode. De Libretto F1 Scarlet heeft een sterke groei en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een veelzijdige plant die zowel in potten als in de volle grond kan worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.