Cyclamen grootbloemig Concerto F1 Scarlet

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen storblo (koncert) F1 Scarlet er en smuk plante med store og iøjnefaldende blomster i en lys skarlagenrød farve. Blomsterne har en elegant form og blomstrer rigeligt i løbet af efterår og vinter. Denne plante trives godt i skygge eller halvskygge og er ideel til at opfriske haver, blomsterkasser og indendørs. Cyclamen Concerto F1 Scarlet er nem at passe på og kan dyrkes både i jorden og i potter. Med sin iøjnefaldende farve og charmerende udseende er denne plante et smukt supplement til enhver have eller indendørs rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cyclamen storblomstret Concerto F1 Scarlet er let at vedligeholde. Denne plante har brug for lidt vand og trives godt på et køligt sted med indirekte sollys. Regelmæssig gødskning og ompotning anbefales for optimal vækst.

  Ja, Cyclamen storblomstret Concerto F1 Scarlet har brug for meget lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placer planten derfor et lyst sted, men undgå direkte sollys. Om vinteren kan de også tåle lidt kulde.

  Planten har brug for vand i gennemsnit 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt, om jorden stadig er fugtig, før du giver mere vand.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og bør placeres et sted med indirekte lys. For kraftig sol kan beskadige bladene. Så det er bedst at beskytte planten mod den skarpe sol.

  Ja, Cyclamen storslået Concerto F1 Scarlet elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer. Et varmt, stabilt miljø vil bidrage til plantens sundhed og vækst.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne november til og med marts. Blomstringsperioden kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Ja, cyclamen er luftrensende planter og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De er dog ikke blandt de mest effektive luftrensende planter sammenlignet med andre typer. Regelmæssig udluftning af rummet forbliver vigtigt for et sundt miljø at bo i.

  Stueplanter som Cyclamen storblomstret Concerto F1 Scarlet foretrækker et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme vækst og blomstring. Temperaturer uden for dette interval kan skade planten.

 • Du kan regelmæssigt fjerne visne blomster og blade for at holde planten sund. Beskær ikke denne plante for hårdt, da det kan hæmme vækst og blomstring. Brug en skarp beskæringssaks for at holde beskæringsstederne så små som muligt.

  Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for gennemblødt. Lad jorden tørre let mellem vandingerne for at undgå rådne rødder. Brug lunkent vand ved stuetemperatur til at vande planten.

  Den storeblomstrede Cyclamen Concerto F1 Scarlet trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, men at sikre, at jorden ikke bliver for fugtig. Tilføj om nødvendigt også lidt gødning for at fremme væksten.

  Jorden til stueplanter skal være godt drænet og let sur, med en pH-værdi på 6 til 6,5. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt med en afbalanceret gødning for at fremme vækst og blomstring. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt vand, men undgå at rødderne står i vand.

  Planten skal have regelmæssigt vand, men undgå at rødderne står i vand. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Planten kan akkumulere støv på deres blade, så det kan hjælpe med at holde bladene rene og sunde ved regelmæssigt at støve dem af med en blød klud. Du kan også lejlighedsvis skylle bladene forsigtigt under lunkent vand for at fjerne eventuelt ophobet støv. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da disse kan beskadige planten.

  Cyclamen storblomstret Concerto F1 Scarlet har brug for en lys placering, men undgå direkte sollys. Placér planten helst et sted med klart indirekte lys. For lidt lys kan føre til reduceret blomstring og vækst af planten.

  Den optimale temperatur for denne stueplante er mellem 15 og 20 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og sørge for en konstant temperatur. Ved lavere temperaturer kan planten gå i dvale og stoppe med at blomstre.

  Luftfugtigheden for stueplanter som disse bør helst ligge mellem 50-60%. Sørg for tilstrækkelig luftfugtighed ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. For tør luft kan føre til udtørring af bladene.

  Jordens surhedsgrad for indendørs planter som Cyclamen Concerto F1 Scarlet bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. At regelmæssigt kontrollere og justere pH-værdien af pottejorden kan hjælpe med at opretholde en sund vækst.

  Det er vigtigt at regelmæssigt give krukkeplanter ekstra gødning under vækstperioden med en speciel krukkeplantergødning. Brug enten flydende gødning eller granulat i henhold til instruktionerne på emballagen. Sørg for, at planten ikke får ekstra gødning i hvileperioden, som normalt er om efteråret og vinteren.

 • Beskrivelse

  De Cyclamen storblo (koncert) F1 Scarlet er en smuk plante med store og iøjnefaldende blomster i en lys skarlagenrød farve. Blomsterne har en elegant form og blomstrer rigeligt i løbet af efterår og vinter. Denne plante trives godt i skygge eller halvskygge og er ideel til at opfriske haver, blomsterkasser og indendørs. Cyclamen Concerto F1 Scarlet er nem at passe på og kan dyrkes både i jorden og i potter. Med sin iøjnefaldende farve og charmerende udseende er denne plante et smukt supplement til enhver have eller indendørs rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.