Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White is een prachtige en elegante plant met grote witte bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert meerdere bloemen op lange stelen. Deze Cyclamen is geschikt voor zowel binnen als buiten en bloeit van de herfst tot het voorjaar. De bloemen hebben een opvallend patroon en een lichtzoete geur. Het is een populaire keuze voor decoratie in huis of tuin vanwege de mooie uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Pas op voor te felle zon, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd is of waar het indirect zonlicht ontvangt. Te felle zon kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 15 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden, aangezien dit de gezondheid van de plant kan schaden. Het regelmatig controleren van de temperatuur en zorgen voor een warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White bloeit van december tot en met maart en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren. Het is een kamerplant die vooral in de wintermaanden voor kleur en bloei zorgt.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Dus ja, deze plant draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, het liefst staat deze plant op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en een langere bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • De Cyclamen heeft geen regelmatige snoei nodig. Verwijder enkel dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. In het groeiseizoen kan de plant bloeien en groeien zonder verdere ingrepen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant heeft potgrond nodig met een goede drainage om de wortels gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei.

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een PH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Zorg voor een humusrijke grond die voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Pas op met teveel bemesting, dit kan de plant schaden.

  De Cyclaam houdt van een lichte plek met indirect zonlicht. Houd de grond licht vochtig en vermijd dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden, om schimmelvorming te voorkomen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en houd de plant uit direct zonlicht tijdens het schoonmaken.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar de zon niet direct op de bladeren schijnt. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant hoog zijn, rond de 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van een kachel of airconditioning, aangezien dit de luchtvochtigheid kan verlagen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Cyclamen heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te alkalisch is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem en indien nodig aanpassen is aan te raden.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Concerto F1 White is een prachtige en elegante plant met grote witte bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert meerdere bloemen op lange stelen. Deze Cyclamen is geschikt voor zowel binnen als buiten en bloeit van de herfst tot het voorjaar. De bloemen hebben een opvallend patroon en een lichtzoete geur. Het is een populaire keuze voor decoratie in huis of tuin vanwege de mooie uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.