Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White is een prachtige plant met grote, witte bloemen en een opvallend uiterlijk. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk tijdens het groeiseizoen. De bloemen hebben een zachte uitstraling en trekken de aandacht in elke tuin of op elke vensterbank. Deze Cyclamen is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in lichtvochtige grond en een koele omgeving. Een perfecte keuze voor liefhebbers van elegante en bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij een koele temperatuur. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder, indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Houd ook rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte standplaats zonder felle zonnestralen. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek waar indirect zonlicht valt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verschroeien.

  De plant houdt van een warme omgeving en voelt zich het best bij temperaturen tussen de 18 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden om uitdroging te voorkomen. Een constante temperatuur is essentieel voor een gezonde groei.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White bloeit meestal in de maanden september tot en met april en de bloei kan tot wel 12 weken duren.

  Ja, cyclamen zijn luchtzuiverende kamerplanten. Ze kunnen de lucht in huis helpen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het plaatsen van cyclamen in huis kan dus bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de "Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White" staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Je kunt de verwelkte bloemen en bladeren regelmatig verwijderen om de plant een verzorgde uitstraling te geven. Snoei eventuele dode of beschadigde bladeren voor het behoud van de gezondheid van de plant. Bij het snoeien van de plant is het belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Ideale potgrond voor kamerplanten bevat veel humus, zorgt voor goede drainage en bevat voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen of aan te vullen om de plant goed te laten groeien en bloeien. Houd de potgrond vochtig, maar vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren verwijderen met een zachte doek of plumeau. Besproei de bladeren af en toe met water om ze fris te houden. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek in huis, maar niet in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de bloei te bevorderen.

  Houd de luchtvochtigheid van de omgeving waar de plant staat op een gemiddeld niveau. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl te vochtige lucht schimmels kan bevorderen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig meten en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 White is een prachtige plant met grote, witte bloemen en een opvallend uiterlijk. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk tijdens het groeiseizoen. De bloemen hebben een zachte uitstraling en trekken de aandacht in elke tuin of op elke vensterbank. Deze Cyclamen is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in lichtvochtige grond en een koele omgeving. Een perfecte keuze voor liefhebbers van elegante en bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.