Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red is een prachtige plant met grote rode bloemen. De plant heeft donkergroen blad met een opvallende tekening. Het is een winterharde plant die bloeit van het najaar tot het voorjaar. De Cyclamen groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw. Met de opvallende bloemen en het decoratieve blad is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembak.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het belangrijkste is om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Cyclamen heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potkluit te nat wordt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt en geef water indien nodig. Gemiddeld heeft de plant één à twee keer per week water nodig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder indirect licht. Plaats de plant dus op een plek met voldoende licht, maar niet in de felle zon. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg voor een warme en stabiele omgeving voor de optimale groei van deze plant.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red bloeit van november tot maart en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn lange bloeitijd en kleurrijke bloemen.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en een gezondere leefomgeving te creëren. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zal bijdragen aan zijn luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Knip bloemen af zodra ze verwelkt zijn om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Geef de Kamerplant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om te voorkomen dat de bladeren nat worden.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red heeft de voorkeur voor een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond met wat grof zand of perliet kan helpen bij een goede drainage.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red gedijt het beste in goed doorlatende en licht zure grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant.

  De Cyclamen heeft enkele eenvoudige verzorgingsbehoeften. Zorg voor een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht en geef regelmatig water zodat de grond vochtig blijft. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik lauw water om eventuele stof van de bladeren te spoelen.

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red heeft graag een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar hij dagelijks enkele uren zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de bloemen en bladeren van de plant gaan hangen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om een hogere luchtvochtigheid te creëren. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten zoals de Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant, dus regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad is belangrijk voor een gezonde groei. Adequate drainage is ook essentieel om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overmatige bemesting kan de plant beschadigen, dus wees voorzichtig en bemest niet te vaak.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Rondo F1 Red is een prachtige plant met grote rode bloemen. De plant heeft donkergroen blad met een opvallende tekening. Het is een winterharde plant die bloeit van het najaar tot het voorjaar. De Cyclamen groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw. Met de opvallende bloemen en het decoratieve blad is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembak.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.