Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias is een prachtige kamerplant met dubbele bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, rood en wit. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele jaar. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de kleurrijke bloemen. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien. Het is een ideale plant voor binnenshuis en brengt kleur en sfeer in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De begonia is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, zonder dat de grond te vochtig wordt. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij normale kamertemperaturen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen uit de pot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat lichtere plekken in huis. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Overmatige blootstelling aan felle zon kan zorgen voor verbranding van de bladeren.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Warmte en een goede luchtvochtigheid zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias bloeit meestal van april tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Deze plant is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn lange bloeiperiode.

  Ja, begonia's hebben de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen. Het is echter niet zo effectief als andere planten zoals de lepelplant of de vrouwentong.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

 • Je kunt de plant snoeien om ervoor te zorgen dat de vorm compact blijft en om dode of zieke bladeren te verwijderen. Snoei in het voorjaar of de zomer en gebruik schone, scherpe scharen om de plant niet te beschadigen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water en laat de grond niet volledig uitdrogen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is door je vinger in de grond te steken. Geef de plant water aan de zijkanten van de pot om de wortels gelijkmatig te bevochtigen.

  Deze plant vereist potgrond die goed draineert en voedzaam is. Kies voor een mix die geschikt is voor kamerplanten en zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet drassig blijft. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond en het bijmesten van de plant kan helpen bij een optimale groei en bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus. Vermijd te zware, compacte grondsoorten die water kunnen vasthouden.

  De begonia heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te nat blijven. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven is aan te raden voor een gezonde groei.

  De Begonia dubbelbloemig Borias kan regelmatig stofvrij gemaakt worden door de bladeren voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd hierbij te veel water op de bladeren, om schimmel te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af en toe onder de douche te zetten om het stof weg te spoelen en de bladeren op te frissen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias heeft veel licht nodig maar verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een optimale groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurschommelingen om groeiproblemen te voorkomen. Een te lage temperatuur kan leiden tot bladval en een verminderde bloei.

  Deze plant gedijt goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-70% ligt, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn. Dit helpt om de bladeren gezond en glanzend te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias is ideaal tussen pH 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Een goede balans in de zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest matig.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Borias is een prachtige kamerplant met dubbele bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, rood en wit. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele jaar. De bladeren zijn glanzend en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de kleurrijke bloemen. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien. Het is een ideale plant voor binnenshuis en brengt kleur en sfeer in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.