Ficus microcarpa 'Fibrosa'

Ficus microcarpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus microcarpa 'Fibrosa' er en stedsegrøn plante med små, ovale blade og en kompakt vækstform. Den har en kraftig forgrening og kan dyrkes både som indendørs plante og udendørs i et varmt klima. Denne ficusart er meget velegnet til bonsai-creationer på grund af dens fleksible grene og stabile vækst. 'Fibrosa' adskiller sig ved sin flettede stamme, der tilføjer en dekorativt element til planten. Det er en nem plante at passe på, der har få krav og også har luftrensende egenskaber.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Ficus microcarpa 'Fibrosa' er generelt nem at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og lys og trives godt ved normale stuetemperaturer. Regelmæssig beskæring og støvning hjælper med at holde planten sund og lykkelig.

  Ja, Ficus microcarpa 'Fibrosa' har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placer planten helst et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand ved at føle jorden.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' foretrækker indirekte sollys og kan blive forbrændt, hvis den udsættes for for meget skarpt sollys. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor den får lidt skygge, men stadig har tilstrækkeligt med lys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle blade får en jævn mængde sollys.

  Ja, planten kan lide varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod træk og kolde luftstrømme. Ved lavere temperaturer kan der opstå problemer med plantens vækst og sundhed.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' blomstrer ikke.

  Ja, Ficus microcarpa 'Fibrosa' har luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Bemærk: Dette betyder ikke, at denne plante kan fjerne al forurening fra luften. Det er altid vigtigt at have god ventilation derhjemme for optimal luftkvalitet.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber en ideel vækstmiljø og fremmer plantens sundhed. Det er vigtigt at holde denne temperatur konstant for at undgå stress.

 • Ficus microcarpa 'Fibrosa' skal bedst beskæres om foråret eller sommeren. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og klip eventuelle lange skud tilbage til den ønskede længde. Sørg for at bruge en skarp og ren beskæringssaks for at undgå skade på planten.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' har brug for regelmæssig vanding, men pas på, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vandingerne. I vintermånederne har planten mindre brug for vand end om sommeren.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' trives godt i en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at kontrollere pottemulden regelmæssigt og tilføje gødning efter behov.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' trives bedst i en veldrænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. En let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 er ideel til denne plante.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, men undgå at lade rødderne stå i vand. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Det er også en god idé at støve bladene af lejlighedsvis for at holde planten sund.

  Bladene på denne stueplante kan af og til blive støvede, hvilket kan hæmme fotosyntesen. For at gøre bladene rene, kan du forsigtigt støve dem af med en fugtig klud eller skylle dem under lunkent vand i bruseren. Vær opmærksom på, at planten kan tørre ordentligt efter rengøring for at undgå mug.

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' trives bedst med masser af indirekte lys og kan også tåle lidt direkte sollys. Placer planten et sted, hvor den får mindst 4-6 timer lys om dagen. For lidt lys kan resultere i mindre vækst og dårligere sundhed for planten.

  Planten foretrækker en konstant temperatur mellem 18-24°C. Undgå pludselige temperatursvingninger og træk. Placér ikke planten på trækfulde steder eller i nærheden af radiatorer eller aircondition.

  Den optimale luftfugtighed for denne plante er mellem 50% og 60%. Det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt for at opretholde luftfugtigheden og undgå brune bladkanter. Placér heller ikke planten tæt på en radiator eller aircondition for at undgå udtørring.

  Stueplanter som Ficus microcarpa 'Fibrosa' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH værdi, normalt mellem 6 og 7.5. En veldrænet pottemuld med god luftcirkulation er ideel til denne plantesort. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og foretage justeringer efter behov.

  Planten har regelmæssigt brug for ernæring i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret flydende gødning til stueplanter, men undgå overgødning for at undgå skade på rødderne. I vintermånederne har planten mindre behov for ernæring, og gødningen kan reduceres.

 • Beskrivelse

  Ficus microcarpa 'Fibrosa' er en stedsegrøn plante med små, ovale blade og en kompakt vækstform. Den har en kraftig forgrening og kan dyrkes både som indendørs plante og udendørs i et varmt klima. Denne ficusart er meget velegnet til bonsai-creationer på grund af dens fleksible grene og stabile vækst. 'Fibrosa' adskiller sig ved sin flettede stamme, der tilføjer en dekorativt element til planten. Det er en nem plante at passe på, der har få krav og også har luftrensende egenskaber.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.