Euphorbia pulcherrima Infinity Red

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Infinity Red, ook bekend als de kerstster, is een decoratieve plant met intense rode bloemen die lijken op bloembladeren. Het heeft een compacte groeiwijze en donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de felrode bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als kerstdecoratie vanwege zijn feestelijke uitstraling. De Euphorbia pulcherrima Infinity Red gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Voor een langere bloei is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, matig water geven en regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode. Vermijd tocht en te droge lucht.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Infinity Red heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Euphorbia pulcherrima Infinity Red heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond voldoende kan opdrogen tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar staat graag op een lichte plek zonder felle zon. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Infinity Red houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat zonder tocht of koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude ramen en deuren te houden.

  Deze kamerplant bloeit van november tot en met februari en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, Kamerplanten staan ​​bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan helpen de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het is echter goed om te weten dat de mate van luchtzuiverend vermogen per plant kan variëren.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude temperaturen onder de 15 graden. Het beste is om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Je kunt de plant snoeien door de uitgebloeide bloemen en lelijke, dode bladeren weg te knippen. Snoei de plant ook om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om het beste resultaat te behalen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de lente en zomer wat meer water dan in de herfst en winter.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies voor een potgrond speciaal voor kamerplanten, vermengd met wat grof zand voor extra drainage. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem pH-neutraal tot licht zuur is. Vermijd zware, compacte grond die snel water vasthoudt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant vanaf het voorjaar tot het najaar eens per maand plantenvoeding.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden en dienen regelmatig schoongemaakt te worden. Gebruik een vochtige doek of een zachte borstel om voorzichtig het stof weg te vegen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De "Euphorbia pulcherrima Infinity Red" heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  De optimale groeitemperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 12 graden Celsius. Stel de plant indien mogelijk bloot aan helder, indirect zonlicht.

  Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken met de opname van voedingsstoffen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, volg de instructies van de fabrikant over de frequentie en hoeveelheid bemesting. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het toevoegen van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Infinity Red, ook bekend als de kerstster, is een decoratieve plant met intense rode bloemen die lijken op bloembladeren. Het heeft een compacte groeiwijze en donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de felrode bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt als kerstdecoratie vanwege zijn feestelijke uitstraling. De Euphorbia pulcherrima Infinity Red gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Voor een langere bloei is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.