Antirrhinum Dragon Bronze

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum Dragon Bronze is een meerjarige plant die bekend staat om zijn opvallende bronzen bloemen met een tweekleurig effect. De plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm, waardoor het een ideale keuze is voor borders, rotstuinen of hanging baskets. Het blad van de Antirrhinum Dragon Bronze is donkergroen en smal, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor elke tuin. Antirrhinum Dragon Bronze gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond, en vereist regelmatig water geven om gezond en bloeiend te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal dus zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomermaanden. Het beste is om deze plant in het voorjaar te planten voor een mooie bloei in de zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een tuinplant die bestand is tegen milde vorst.

  Ja, de Antirrhinum Dragon Bronze is een makkelijk te onderhouden plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De "Antirrhinum Dragon Bronze" plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden voor een optimale groei en bloei. Houd er rekening mee dat deze plant uitlopers kan vormen en zich op die manier kan verspreiden.

  Antirrhinum Dragon Bronze groeit het beste in de volle zon, maar kan ook overleven en langzaam groeien in de schaduw. Voor een gezonde groei is het aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen. Onder ideale lichtomstandigheden zal de plant zich beter ontwikkelen en bloeien.

  Tuinplanten zoals Antirrhinum Dragon Bronze hebben over het algemeen ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de Antirrhinum Dragon Bronze (tuinplant) trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Antirrhinum Dragon Bronze is gunstig voor biodiversiteit, omdat het bijen en hommels aantrekt en zo zorgt voor bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan leven in de omgeving vergroten.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 10 tot 12 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te bevelen om voldoende water te geven tijdens periodes van felle zon. De plant groeit het beste op een zonnige locatie.

  Nee, de Antirrhinum Dragon Bronze is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn opvallende bloemen. Eetbaarheid van planten kan per soort verschillen, raadpleeg altijd een expert voordat u een plant consumeert.

  Ja, de Antirrhinum Dragon Bronze heeft geluidsdempende eigenschappen. Deze plant kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de tuin of op het balkon. Het kan een positief effect hebben op de geluidsniveaus in de omgeving.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de bloeiperiode te verlengen. Verwijder in het najaar enkele van de oudere stengels om de plant te verjongen. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om een compacte vorm te behouden.

  De Antirrhinum Dragon Bronze heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  De Antirrhinum Dragon Bronze gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  De Tuinplanten staan bekend om hun voorkeur voor goed gedraineerde en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Mocht de grond arm zijn, dan kan extra bemesting nuttig zijn om de plant gezond te houden.

  De Antirrhinum Dragon Bronze houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien en te bloeien. Deze tuinplant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een laagje mulch rond de plant aan te brengen of door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorstperiode aanbreekt.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulch rondom de plant in het voorjaar om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Pas op dat de mulch niet op de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste Tuinplanten. Het is belangrijk om de bodem pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Antirrhinum Dragon Bronze, is het belangrijk om regelmatig te controleren op insecten en schimmels. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden van het ongedierte en het zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  Antirrhinum Dragon Bronze is een meerjarige plant die bekend staat om zijn opvallende bronzen bloemen met een tweekleurig effect. De plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm, waardoor het een ideale keuze is voor borders, rotstuinen of hanging baskets. Het blad van de Antirrhinum Dragon Bronze is donkergroen en smal, waardoor de bloemen extra goed tot hun recht komen. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor elke tuin. Antirrhinum Dragon Bronze gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond, en vereist regelmatig water geven om gezond en bloeiend te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.