Antirrhinum Dragon Yellow

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Antirrhinum Dragon Yellow is een prachtige plant met heldergele bloemen en een opvallende uitstraling. Deze snapdragon plant groeit rechtopstaand en bloeit van de lente tot aan het begin van de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant. De plant geeft de voorkeur aan een zonnige plek en goed doorlatende grond. De Antirrhinum Dragon Yellow is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor een vrolijke sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Antirrhinum Dragon Yellow is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar groen blijft. Het is dus geen plant die zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar.

  De Antirrhinum Dragon Yellow is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winter kunnen de planten worden afgedekt met een laag mulch of bladeren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen ondervindt in de tuin.

  De Antirrhinum Dragon Yellow heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en voldoende licht en water te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en te bemesten voor optimale groei.

  Antirrhinum Dragon Yellow groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te groeien en bloeien. Het is af te raden om de plant langdurig in volledige schaduw te plaatsen.

  De Antirrhinum Dragon Yellow heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer 2-3 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water te geven. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bestuivers willen aantrekken. Planten die vlinders en bijen aantrekken kunnen bijdragen aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Antirrhinum Dragon Yellow trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan en draagt daardoor bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten en dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit versterken.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 8 tot 10 weken. Plant deze tuinplanten in de volle zon voor de beste bloeiresultaten.

  Ja, de Antirrhinum Dragon Yellow kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Antirrhinum Dragon Yellow is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen. Eetbaarheid is niet aan te raden.

  De Antirrhinum Dragon Yellow heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral een decoratieve tuinplant met felgele bloemen. Voor geluidsdempende planten kunt u beter kijken naar planten zoals bamboe of lavendel.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden in het voorjaar, na de bloei. Knip de uitgebloeide bloemstelen vlak boven een blad of zijtak af. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is door regelmatig water te geven. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water rond de wortelzone en vermijd natte bladeren.

  Deze plant doet het goed in goed gedraineerde potgrond, bij voorkeur met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Gebruik eventueel een voedingssupplement voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Tuinplanten houden van goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze planten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende water krijgt. Let op dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch of stro rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een fleecedoek of tuinvlies bij strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar voor een compacte groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een universele meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch rondom de plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond temperatuur stabiel te houden. Gebruik organische mulch zoals stro, houtsnippers of bladeren voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van deze Tuinplanten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u natuurlijke methoden zoals het gebruik van neemolie of insectenzeep proberen. Daarnaast kunnen ook roofdieren zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen en deze zo snel mogelijk aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Antirrhinum Dragon Yellow is een prachtige plant met heldergele bloemen en een opvallende uitstraling. Deze snapdragon plant groeit rechtopstaand en bloeit van de lente tot aan het begin van de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen zowel in borders als in potten worden geplant. De plant geeft de voorkeur aan een zonnige plek en goed doorlatende grond. De Antirrhinum Dragon Yellow is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor een vrolijke sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.