Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender er en smuk og livlig plante med let-lilla blomster. Denne plante er ideel til skyggefulde dele af haven og blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen. Fanfare Light Lavender har en kompakt vækst og når en højde på cirka 20-30 cm. Det er et populært valg til hængekurve, bede og blomsterkasser på grund af sin farverige og glade udstråling. Fanfare Light Lavender tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør det til en værdifuld tilføjelse til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Impatiens Walleriana Grp er en stedsegrøn plante, der bevarer blade hele året. Denne plante hører til kategorien Haveplanter og forbliver altså grøn året rundt.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor i koldere temperaturer. Det anbefales at holde planten indendørs i løbet af vintermånederne eller betragte den som en årlig plante. Det bedste er at beskytte planten mod frost og undgå frostskader.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at vande regelmæssigt og placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys. Det er også en god ide at fjerne visne blomster regelmæssigt for at opnå en længere blomstringsperiode.

  For Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender, skal du have cirka 20-30 cm plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og vand, og plant den på et beskyttet sted i haven. Tag hensyn til andre planter i området for at undgå, at de overvokser hinanden.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender trives godt i skyggen. Det er en skyggeelskende plante, der også trives godt i fugtig jord. Sørg for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarp sol.

  Impatiens planten trives i fugtig jord, så det er vigtigt at give regelmæssigt vand. Generelt har denne plante brug for vand ca. 2-3 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, Impatiens Walleriana Grp-sorterne er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster og livlige blomsterblade. Ideel til at skabe en farverig og levende have, der tiltrækker disse bestøvere. Det kan være en værdifuld tilføjelse til din have, hvis du vil tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, Impatiens tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket kan øge biodiversiteten i haven. Derudover giver plantens tætte bladmasse ly for små dyr. Det er altid gavnligt for biodiversiteten at tilføje forskellige typer planter til haven.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender blomstrer fra slutningen af foråret til starten af efteråret. Blomstringsperioden kan variere fra nogle måneder til hele sommeren, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker et sted med halvskygge til skygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for tilstrækkelig beskyttelse, især i de varmeste timer på dagen.

  Nej, impatienser er giftige at spise og bør ikke spises. Det anbefales at undgå kontakt med planten og ikke lade den vokse i nærheden af mad. Besøg en professionel planteskole eller havecenter for mere information om sikre spiselige planter.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender dæmper ikke lyd. Det er en dekorativ plante, der primært bruges på grund af dens blomsterrigdom og farverige udseende. Den har ikke nogen specifikke egenskaber, der kan dæmpe lyd.

 • Impatiens kan regelmæssigt beskæres for at bevare deres form og fjerne dødt løv. Dette bør gøres bedst om foråret eller sommeren. Klip blomsterstænglerne af lige efter blomstring for at stimulere planten til at producere nye blomster.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne er for længe våde. Vand helst ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  For Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender er det vigtigt at bruge en jord, der er let, veldrænet og næringsrig. Vælg helst en pottemuld specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Regelmæssig udskiftning af pottemulden kan gavne plantens helbred og blomstring.

  Denne plante trives bedst i fugtig, godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en pH-værdi på 6,0-6,5. Undgå tung lerjord og undgå vandoverbelastning for at forhindre rodrot.

  Denne plante trives bedst på et beskyttet sted i halvskygge eller skygge. Sørg for, at jorden er godt drænet, og hold jorden fugtig, men ikke for våd. Undgå direkte sollys og hårde vinde.

  Beskyt planten mod frost ved at tage dem indendørs eller dække dem med et tykt lag halm eller blade. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre frostskader. Hold planten på et beskyttet sted i løbet af vintermånederne.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Giv planten regelmæssigt gødning for at sikre sund vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Denne plante nyder godt af regelmæssig gødning i vækstperioden. Brug en balanceret gødning til blomstrende planter for at fremme sund vækst og blomstring. Undgå overgødning, da dette kan forårsage skade på planten.

  Mulch er vigtig for haveplanter, fordi det holder jorden fugtig, hjælper med at forhindre ukrudtsvækst og regulerer jordtemperaturen. Brug organisk mulch som kompost, barkflis eller træflis omkring planten for at få gavn af disse fordele. Det anbefales at tilføje en ny lag mulch årligt for at holde planten sund.

  Fanfare Light Lavender Impatiens (Walleriana Grp) har en præference for sur jord med en pH mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad for at sikre, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at hæve eller sænke jordens surhedsgrad efter behov.

  Til bekæmpelse af skadedyr i havenplanter kan naturlige metoder som at plante afvisende planter eller bruge biologiske bekæmpelsesmidler anvendes. Undgå at overvande for at forhindre svamp og råd, og kontroller regelmæssigt for tegn på skadevoldere som bladlus eller spindemider. Hvis bekæmpelsesmidler er nødvendige, bør man vælge miljøvenlige muligheder for at undgå at skade planten og andre organismer i haven.

 • Beskrivelse

  Impatiens (Walleriana Grp) Fanfare Light Lavender er en smuk og livlig plante med let-lilla blomster. Denne plante er ideel til skyggefulde dele af haven og blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen. Fanfare Light Lavender har en kompakt vækst og når en højde på cirka 20-30 cm. Det er et populært valg til hængekurve, bede og blomsterkasser på grund af sin farverige og glade udstråling. Fanfare Light Lavender tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør det til en værdifuld tilføjelse til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.