Calibrachoa Callie White

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Callie White is een prachtige plant met witte bloemen die lijken op kleine petunia's. Het is een compacte en groenblijvende plant die perfect is voor hangmanden, borders en containers. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in de volle zon. Calibrachoa Callie White voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan tuinen en terrassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant blijf ik groen gedurende het hele jaar. Ik behoud mijn bladeren en blijf mooi groen, zelfs in de winter. Dit maakt mij een aantrekkelijke keuze voor in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorst te beschermen om schade te voorkomen. Zorg voor een beschutte plek in de tuin tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die weinig zorg nodig heeft en goed gedijt in zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien. Zorg voor een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant om voldoende luchtcirculatie te bevorderen en competitie om water en voedingsstoffen te verminderen. Houd er rekening mee dat de plant zich kan verspreiden en groter kan worden na verloop van tijd.

  De Calibrachoa Callie White doet het het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in de gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin of bloembed. Vlinders en bijen spelen een belangrijke rol bij de bestuiving en het behoud van biodiversiteit in de natuur.

  Tuinplanten zoals jij kunnen een bijdrage leveren aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Het is belangrijk om te zorgen voor een gevarieerde en natuurlijke tuin om biodiversiteit te bevorderen. Overweeg ook om andere planten aan te planten die specifiek zijn afgestemd op lokale dieren en insecten.

  De plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met september. De bloeiperiode van de plant duurt gemiddeld ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is het beste om de plant als decoratieve tuinplant te houden en niet als voedselbron te gebruiken.

  Nee, Tuinplanten zoals "Calibrachoa Callie White" hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die helpen bij het verfraaien van de tuin.

 • Calibrachoa Callie White kan het beste regelmatig worden gesnoeid om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en dun uit waar nodig om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant weer nieuw leven in te blazen na de winter.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Water geven in de ochtend of avond is ideaal voor de plant.

  De plant heeft lichte, goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. In de wintermaanden kan het helpen om de potgrond iets droger te houden.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor optimale groei van deze tuinplant. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,2 en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de winter, kun je een laag mulch of bladeren rond de basis aanbrengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant op een beschutte plek tegen de wind te plaatsen. In strenge winters kun je overwegen om de plant binnen te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding voor een goede groei.

  Voor tuinplanten is bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof die geschikt is voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de beste resultaten. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit boomschors, cacaodoppen of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet tussen de pH-waarde van 5.5 en 6.5 liggen voor een optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met behulp van meststoffen of kalk. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je beginnen met regelmatig controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het beheersen van deze plagen. Daarnaast kun je ook preventieve maatregelen nemen zoals het regelmatig schoonhouden van de plant en het zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Callie White is een prachtige plant met witte bloemen die lijken op kleine petunia's. Het is een compacte en groenblijvende plant die perfect is voor hangmanden, borders en containers. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in de volle zon. Calibrachoa Callie White voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan tuinen en terrassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.