Petunia Jamboree Burgundy

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Jamboree Burgundy is een prachtige hangende plant met dieprode bloemen die opvallen in de tuin of op het balkon. Het heeft een overvloedige bloei en blijft gedurende het hele seizoen bloeien. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een aangename geur. Petunia Jamboree Burgundy is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is ideaal voor het toevoegen van kleur en sfeer aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Jamboree Burgundy is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet zijn bladeren behoudt tijdens de winter. Je zal elk jaar nieuwe planten moeten planten.

  Petunia Jamboree Burgundy is een vorstgevoelige plant en is niet winterhard. Het is belangrijk om deze plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant te behandelen als eenjarige plant.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Deze plant zal goed gedijen in de tuin.

  Petunia's hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Plant ze ongeveer 20 tot 30 centimeter uit elkaar om voldoende ruimte te geven voor gezonde groei. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor een optimale ontwikkeling van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, waar het minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen, dus het is aan te raden om hem op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar laat de wortels niet in water staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de Petunia Jamboree Burgundy is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die deze plant produceert. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en andere nuttige insecten. Daarnaast zorgen ze voor groen in de tuin, wat weer bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor diverse diersoorten. Het is dus zeker goed om tuinplanten te hebben in de tuin voor biodiversiteit.

  De Petunia Jamboree Burgundy bloeit van juni tot september en de bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Petunia Jamboree Burgundy is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen weinig tot geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die geen significante geluidsisolatie bieden.

 • Tijdens het groeiseizoen kunnen uitgebloeide bloemen worden afgeknipt om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om de plant gezond te houden. In het najaar kan de plant worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  De Petunia Jamboree Burgundy heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar pas op voor te veel water. Geef water aan de wortels, niet op het blad om schimmel te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten bevat meestal een mix van turf, compost en organische materialen om de planten van voedingsstoffen en vocht te voorzien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei en bloei. Gegraven grond uit de tuin kan ook worden gemengd met potgrond voor extra voedingswaarde.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om de groei en bloei van deze plant te bevorderen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de pH-waarde van de bodem tussen 6 en 7 te houden voor optimale groei.

  De Petunia Jamboree Burgundy houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Jamboree Burgundy kunnen gevoelig zijn voor vorst. Om ze te beschermen, kun je ze bedekken met een dikke laag mulch of verplaatsen naar een beschutte plek tijdens de wintermaanden. Het is ook belangrijk om de planten regelmatig te controleren op eventuele schade en deze indien nodig te behandelen.

  Deze tuinplant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Gebruik ook regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof de juiste verhoudingen heeft voor de behoeften van de plant.

  Mulch houdt de grond rondom tuinplanten vochtig en beschermt ze tegen onkruid. Door mulch te gebruiken, wordt ook de groei van de planten gestimuleerd. Het kan helpen om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten dient over het algemeen neutraal tot licht zuur te zijn. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Daarnaast kunnen regelmatige controles op bladluizen, trips en rupsen helpen om ongedierte op tijd te signaleren en te bestrijden. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven.

 • Omschrijving

  Petunia Jamboree Burgundy is een prachtige hangende plant met dieprode bloemen die opvallen in de tuin of op het balkon. Het heeft een overvloedige bloei en blijft gedurende het hele seizoen bloeien. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een aangename geur. Petunia Jamboree Burgundy is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is ideaal voor het toevoegen van kleur en sfeer aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.