Petunia Jamboree Hot Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Jamboree Hot Pink er en smuk, iøjnefaldende plante med klare og livlige lyserøde blomster. Planten har en kompakt vækstform og kan trives godt i hængekurve, potter eller blomsterbede. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante kræver regelmæssig vanding og en solrig placering for optimal blomstring. Petunia Jamboree Hot Pink er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse og giver en farverig og glad stemning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der skal genplantes om foråret.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve ved temperaturer under frysepunktet. Det er derfor vigtigt at placere planten indendørs eller beskytte den mod frost i vintermånederne. Det er ikke en egnet plante til permanent udendørs dyrkning i køligere klimaer.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt med vand, sollys og regelmæssig gødning for optimal vækst. Beskær døde blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Planten har brug for cirka 20 cm plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og trives godt. Tag også højde for plantens væksthøjde og bredde, når du placerer den i haven.

  Petunia Jamboree Hot Pink trives bedst i direkte sollys og kræver mindst 6-8 timers direkte sollys om dagen for at forblive sund. Blomsten kan tåle lidt skygge, men vil ikke vokse og blomstre optimalt uden tilstrækkeligt sollys. Overvej at flytte den til et solrigere sted for at fremme væksten.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jorden, de vokser i. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Det bedste er at regelmæssigt kontrollere om jorden føles tør, før du giver vand igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den klare farve og nektaren, de producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten og bevarelsen af bestøvende insekter.

  Petunier bidrager ikke direkte til biodiversiteten, da de ikke tilbyder mad eller skjulesteder for indfødte dyr. Det er vigtigt at have indfødte planter i haven, der faktisk bidrager til biodiversiteten. Overvej at plante blomster, der tiltrækker bier, sommerfugle og andre nyttige insekter.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september og kan blomstre hele sommeren. Blomstringsperioden kan variere afhængigt af vækstbetingelserne og placeringen i haven.

  Ja, Petunia Jamboree Hot Pink kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage blomsterne eller bladene. Det er bedst at bruge planten kun til dekorative formål.

  Nej, havenplanter som Petunia Jamboree Hot Pink er generelt ikke lyddæmpende. De er primært dekorative og bidrager til et grønt miljø.

 • Petuniaer kan regelmæssigt beskæres for at fremme en kompakt og busket vækst. Fjern regelmæssigt døde blomster og lange skud for at forlænge blomstringen. Beskær planterne i slutningen af vækstsæsonen for at forberede dem til vinteren.

  Petunia Jamboree Hot Pink har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Giv vand til plantens rødder og undgå at vandet når bladene for at undgå skimmel. Sørg også for, at overskydende vand kan dræne gennem drænhuller i potten.

  Pottejord til haveplanter er velegnet til Petunia Jamboree Hot Pink. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og holde jorden fugtig. Sørg for, at pottejorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og blomstring.

  Have i fortrinsvis brug for godt drænet jord med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for en frugtbar jord og undgå oversvømmelse for at forhindre rodrot. Tilføj organisk materiale og sørg for tilstrækkelig ernæring for at fremme væksten.

  Petunia Jamboree Hot Pink trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt lys. Det anbefales at plante planten beskyttet mod hård vind.

  Planten har brug for beskyttelse mod frost om vinteren, så det kan hjælpe at bringe planten ind eller dække den med et tykt lag muld. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådning. Det hjælper også at beskære planten, inden den kolde periode begynder.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og skal have god dræning. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen, og tilføj regelmæssigt gødning for en sund vækst. Placer planten på et solrigt sted for optimal blomstring.

  Haveplanter har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning specielt til blomstrende planter om foråret og sommeren. Følg anvisningerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, forhindrer ukrudtsvækst og beskytter rødderne mod temperatursvingninger. Brug organisk mulch såsom barkflis eller kompost for en bedre jordkvalitet og sund vækst af planten. Det anbefales at lægge et lag mulch på 5-10 cm rundt om planten, men sørg for at holde stammen fri for mulch for at undgå råd.

  Havebplanter som Petunia Jamboree Hot Pink foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter som disse, kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider anvendes. Det er også vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, trips og andre skadeinsekter for at gribe ind i tide. Brugen af naturlige fjender som marihøner kan også være effektivt til bekæmpelse af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Petunia Jamboree Hot Pink er en smuk, iøjnefaldende plante med klare og livlige lyserøde blomster. Planten har en kompakt vækstform og kan trives godt i hængekurve, potter eller blomsterbede. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante kræver regelmæssig vanding og en solrig placering for optimal blomstring. Petunia Jamboree Hot Pink er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse og giver en farverig og glad stemning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.