Petunia Jamboree Violet

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Jamboree Violet is een prachtige en kleurrijke hangende plant met paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende tint van paars met donkerdere aderen en een geel hart. De plant bloeit overvloedig gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Jamboree Violet gedijt het beste in de volle zon en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Het is een populaire keuze voor hangende manden, bloembakken en borders vanwege zijn heldere en levendige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Nee, de Petunia Jamboree Violet is niet groenblijvend. Deze plant is eenjarig en zal niet het hele jaar door groen blijven."

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste worden beschermd door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen.

  Ja, de petunia jamboree violet is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Ze vereisen regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei. Ze kunnen ook goed tegen verschillende weersomstandigheden.

  De Petunia Jamboree Violet heeft genoeg ruimte nodig om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Zorg ervoor dat er ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant wordt gelaten. Houd er rekening mee dat de plant ook voldoende zonlicht en lucht nodig heeft om optimaal te kunnen groeien.

  De Petunia Jamboree Violet groeit het best in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk iets minder snel groeien. Het is daarom aan te raden de plant in de halfschaduw te plaatsen als volle zon niet mogelijk is.

  Tuinplanten zoals de Petunia Jamboree Violet hebben over het algemeen gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door droogte laten voelen om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Idealiter wordt de plant in de ochtend of avond bewaterd om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Dit helpt de voortplanting van andere plantensoorten in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, de petunia Jamboree Violet kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen. In de volle zon zal de plant rijkelijk bloeien en een kleurrijke toevoeging aan de tuin zijn.

  Nee, de Petunia Jamboree Violet is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die geen eetbare vruchten of delen heeft. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren.

  Petunia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die zorgen voor kleur in de tuin. Planten zoals bamboe of hagen kunnen meer geluid absorberen.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder oude bloemen en beknip lange scheuten om de plant compact en gezond te houden. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant voldoende energie heeft om bloemen te blijven produceren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te drassig. Geef water aan de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren om ziektes te voorkomen.

  De Tuinplanten. Petunia Jamboree Violet gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  De Petunia Jamboree Violet gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en voedzaam. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten moeten in de winter beschermd worden tegen vorst door ze te bedekken met stro, bladeren of een speciale vliesdoek. Je kunt ze ook in potten verplaatsen naar een beschutte plek of in een kas zetten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Jamboree Violet heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren en voer de plant af en toe bij met plantenvoeding voor een gezonde groei. Plaats de plant op een zonnige plaats voor de beste bloeiresultaten.

  Tuinplanten zoals de Petunia Jamboree Violet hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene vloeibare plantenvoeding die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal is dit één keer per week tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de vochtigheid van de grond reguleert, onkruid onderdrukt en de grondtemperatuur stabiel houdt. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant om de wortels te beschermen en de algehele gezondheid te bevorderen. Het is belangrijk om organisch materiaal te gebruiken als mulch, zoals bladeren, stro, of boomschors.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Overmatige zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze is het aan te raden regelmatig de bladeren en stelen te controleren op symptomen van ongedierte. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, worden ingezet voor biologische bestrijding. Tot slot kunnen handmatig plagen verwijderd worden door ze van de plant te plukken.

 • Omschrijving

  De Petunia Jamboree Violet is een prachtige en kleurrijke hangende plant met paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende tint van paars met donkerdere aderen en een geel hart. De plant bloeit overvloedig gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Jamboree Violet gedijt het beste in de volle zon en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Het is een populaire keuze voor hangende manden, bloembakken en borders vanwege zijn heldere en levendige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.