Petunia Whispers Rose

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Whispers Rose is een prachtige tuinplant met opvallende roze bloemen en donkergroen blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De bloemen hebben een zachte, fluisterende uitstraling en geven een romantische sfeer aan de tuin. Petunia's gedijen het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze mooie plant trekt vlinders en bijen aan en is een aanwinst voor elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Whispers Rose is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die voornamelijk in de lente en zomer bloeit. Het is belangrijk om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  Deze tuinplant is niet winterhard en zal bescherming nodig hebben bij vorst. Het is aan te raden om de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen tijdens de wintermaanden. Het is ook mogelijk om de plant te bedekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, de Petunia Whispers Rose is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist niet veel inspanning om te gedijen en bloeit overvloedig met regelmatige watergift en voeding. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  Petunia's hebben ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende plek is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is aan te raden om de planten ongeveer 10 tot 15 centimeter uit elkaar te planten.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook enigszins groeien in halfschaduw. Ze zullen echter minder bloemen produceren en de bloemen zullen kleiner zijn in vergelijking met planten die in de volle zon groeien. Het is beter om Petunia's op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Petunia Whispers Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden door de plant 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Let op dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege de zoete geur en nectar. Dit maakt het een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk voor het bestuiven van andere planten en het behoud van de natuurlijke balans.

  Petunia Whispers Rose trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat positief is voor de biodiversiteit. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten in de tuin. De plant draagt bij aan de diversiteit en gezondheid van de lokale ecosystemen.

  Petunia Whispers Rose bloeit van juni tot september en bloeit ongeveer 10-12 weken lang. De bloemen zijn van gemiddelde grootte en behouden hun kleur gedurende de bloeiperiode.

  Ja, de petunia plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven als de zon de grond snel doet uitdrogen. Deze plant gedijt goed in volle zon en zal goed bloeien wanneer hij voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, de bloemen van de Petunia Whispers Rose zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar worden aangemerkt. Het is beter om alleen planten te consumeren die veilig zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de Petunia Whispers Rose heeft dichte bladeren en bloemen die geluid kunnen verminderen. Het kan dus enigszins geluidsdempend zijn, maar het effect is beperkt. Het is meer een decoratieve plant dan een specifieke geluidsdemping plant.

 • Tuinplanten zoals de Petunia Whispers Rose kunnen regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar eventueel oude stelen weg om de plant te verjongen.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om te drogen voordat de avond valt.

  De Petunia Whispers Rose gedijt goed in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Kies een potgrond specifiek voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Voeg indien nodig organische compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Petunia Whispers Rose houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Whispers Rose" moeten in de winter beschermd worden tegen de kou. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of door de wortels te bedekken met mulch. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt tijdens de koude maanden.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en weelderig te bloeien.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren als mulch voor een gezonde groei.

  Een neutrale bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Petunia Whispers Rose is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op luizen, spint en andere insecten. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of roofmijten in te zetten. Daarnaast kunnen ook speciale biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Petunia Whispers Rose is een prachtige tuinplant met opvallende roze bloemen en donkergroen blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De bloemen hebben een zachte, fluisterende uitstraling en geven een romantische sfeer aan de tuin. Petunia's gedijen het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze mooie plant trekt vlinders en bijen aan en is een aanwinst voor elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.