Petunia Whispers Scarlet

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Whispers Scarlet is een prachtige en opvallende plant met dieprode bloemen en een donkerpaarse tint in het midden. De bloemen hebben een fluweelachtig uiterlijk en geven een gevoel van elegantie aan de tuin of bloembak. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Petunia Whispers Scarlet gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een ideale keuze voor het toevoegen van kleur en levendigheid aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Petunia Whispers Scarlet is een eenjarige plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is geen groenblijvende plant.

  De plant Petunia Whispers Scarlet is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens de winterperiode binnen te halen of te beschermen tegen de kou. Andere tuinplanten zijn mogelijk beter geschikt voor koude temperaturen.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Zolang ze regelmatig water krijgen en voldoende zonlicht hebben, zullen ze goed gedijen. Ze kunnen ook bloeien zonder veel extra voeding en snoeiwerk.

  Petunia Whispers Scarlet heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant voldoende licht, lucht en water kan krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie te voorkomen.

  Petunia's groeien het beste in volle zon en zullen minder bloeien in de schaduw. Het is beter om ze te plaatsen op een plek met minstens 6 uur zonlicht per dag voor optimale groei en bloei. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus meestal is het nodig om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Het trekt deze bestuivers aan in je tuin. Het is dus een goede keuze als je wilt bijdragen aan het behoud van deze insecten.

  Petunia's trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. Ze kunnen helpen om een gezonde en gevarieerde tuinomgeving te creëren. Het toevoegen van verschillende soorten planten aan de tuin kan de biodiversiteit nog meer bevorderen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken vanaf de late lente tot de vroege herfst en de bloei kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige locatie. Het zorgt voor een overvloedige bloei en groei wanneer het voldoende zonlicht krijgt. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die veel zonlicht ontvangen.

  Nee, de Petunia Whispers Scarlet plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bloemen of bladeren van deze tuinplant te consumeren. Het is vooral bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, de bladeren van de Petunia Whispers Scarlet kunnen geluid absorberen en helpen om omgevingsgeluid te dempen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Tuinplanten zoals de Petunia Whispers Scarlet kunnen regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compactere vorm te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei lange uitlopers tot de gewenste lengte. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei in de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Water de plant bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Petunia Whispers Scarlet gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Als de potgrond uitgeput raakt, is het aan te raden om de plant te verpotten in verse potgrond.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten omvat een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en de pH-waarde te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Tuingrond met compost toevoegen kan de bodemstructuur verbeteren en de plant helpen om voedingsstoffen beter op te nemen.

  Petunia Whispers Scarlet groeit het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Plaats de plant niet op een te winderige plek, bescherm hem indien nodig tegen harde wind.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan onder andere bereikt worden door de plant te bedekken met stro of bladeren. Zorg er bij vorst voor dat de wortels van de plant niet bevriezen.

  Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant eens per twee weken voor een optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze bloem hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om mulch te gebruiken. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook de wortels van de plant tegen kou in de winter.

  De Tuinplanten zoals de Petunia Whispers Scarlet gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zuurminnende planten hebben over het algemeen een pH tussen de 5,5 en 6,5 nodig om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om te controleren en zo nodig de pH van de bodem aan te passen voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Petunia Whispers Scarlet, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij de bestrijding ervan. Ten slotte kunnen ook bepaalde planten zoals knoflook en goudsbloemen rondom de Petunia Whispers Scarlet geplant worden om ongedierte op afstand te houden.

 • Omschrijving

  Petunia Whispers Scarlet is een prachtige en opvallende plant met dieprode bloemen en een donkerpaarse tint in het midden. De bloemen hebben een fluweelachtig uiterlijk en geven een gevoel van elegantie aan de tuin of bloembak. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Petunia Whispers Scarlet gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een ideale keuze voor het toevoegen van kleur en levendigheid aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.