Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' (hang)

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' is een prachtige hangende plant met groen-witte bladeren met marmerachtige vlekken. De plant heeft lange ranken die elegant naar beneden hangen, waardoor het een perfecte keuze is voor hangende manden of rekken. De 'Marble Queen' gedijt goed in helder indirect licht en heeft matig water nodig, zodat de grond niet te drassig wordt. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die snel groeit en een weelderige uitstraling geeft aan elke ruimte. Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en lage onderhoudsbehoeften.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. De Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' (hang) gedijt goed in normale kamertemperaturen en heeft matig water nodig. Het is een sterke plant die goed kan groeien in verschillende lichtomstandigheden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur in indirect zonlicht of dicht bij een raam. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei en verkleuring van de bladeren.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te langdurig in vochtige grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' (hang) houdt niet van felle zon en staat het liefst op een lichte plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het wel licht is, maar niet te fel.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft het liefst een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet op tochtige plekken staat om kou te vermijden. Het is ook belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden weg te houden van koude ramen.

  De Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' bloeit zelden en de bloemen zijn vrij onopvallend. Als ze bloeien gebeurt dit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde af te breken. Het is een goede keuze voor een gezondere binnenomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit is de ideale temperatuur voor gezonde groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om de plant op een constante en geschikte temperatuur te houden om problemen te voorkomen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei de plant indien nodig om hem in vorm te houden of om te voorkomen dat hij te groot wordt. Gebruik altijd scherpe snoeischaar om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor een potgrond die goed gedraineerd is en licht vochtig gehouden kan worden. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Een luchtige samenstelling van de potgrond zal de wortels van de plant helpen gedijen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de bodemkwaliteit te behouden.

  De plant heeft wekelijks water nodig en houdt van een lichte plek maar geen direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren af te vegen en indien nodig de plant te verpotten.

  Verwijder stof van de bladeren met een zachte vochtige doek om de plant schoon te maken. Gebruik lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het reinigen. Controleer regelmatig op eventuele plagen of ziekten en neem indien nodig maatregelen.

  De Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' (hang) heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in lichte schaduw. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, kan helpen om een ideale groeicondities te behouden.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Regelmatig besproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor optimale groei.

  De Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' (hang) kan eens in de twee weken worden bemest tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest met een evenwichtige samenstelling en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren, dus wees voorzichtig met het bemesten van de plant.

 • Omschrijving

  Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' is een prachtige hangende plant met groen-witte bladeren met marmerachtige vlekken. De plant heeft lange ranken die elegant naar beneden hangen, waardoor het een perfecte keuze is voor hangende manden of rekken. De 'Marble Queen' gedijt goed in helder indirect licht en heeft matig water nodig, zodat de grond niet te drassig wordt. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die snel groeit en een weelderige uitstraling geeft aan elke ruimte. Epipremnum pinnatum 'Marble Queen' is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en lage onderhoudsbehoeften.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.