Epipremnum pinnatum 'Aureum' (hang)

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Epipremnum pinnatum 'Aureum' is een klimmende plant met hartvormige groene bladeren die gemarmerd zijn met geel. Deze plant staat ook bekend als de Gouden Scindapsus vanwege zijn opvallende kleuren. De hangende variant van deze plant heeft lange ranken die elegant naar beneden hangen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt en goed gedijt in zowel lichte als donkere omgevingen. De Epipremnum pinnatum 'Aureum' is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn decoratieve uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en makkelijke plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Zolang je hem af en toe water geeft en af en toe een beetje voeding, zal hij het prima doen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een lichte plek te zetten met indirect zonlicht. Het kan ook gedijen in lichte schaduw.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan bladverbranding veroorzaken. Het beste is om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Water geven is belangrijker dan zonlicht voor deze plant.

  Ja, de Epipremnum pinnatum 'Aureum' (hang) houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-23°C. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 12°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om optimaal te kunnen groeien.

  De Epipremnum pinnatum 'Aureum' (hang) bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen en af ​​te breken. Het is daarom een ​​goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuurrange zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Je kunt de plant ook snoeien om de groei te bevorderen of om de vorm te behouden. Gebruik een scherpe snoeischaar en snoei altijd boven een knooppunt.

  De Epipremnum pinnatum 'Aureum' (hang) heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rust is.

  De Epipremnum pinnatum 'Aureum' (hang) groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Regelmatig verpotten kan de plant helpen gezond te blijven.

  Een goed doorlatende en lichtvochtige bodem is ideaal voor deze kamerplant. De bodem mag niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met veel organisch materiaal is geschikt voor een gezonde groei.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef eens in de twee weken plantenvoeding. Verwijder regelmatig stof van de bladeren met een vochtige doek.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een licht vochtige spons. Verwijder ook eventuele dode bladeren en snoei deze weg met een scherpe schaar. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  "De Epipremnum pinnatum 'Aureum' (hang) heeft graag helder, indirect licht en kan ook gedijen in wat schaduw. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Draai de plant regelmatig zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden."

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel blijft.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant prefereert een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en het verlies van de plant. Het is dus belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor gezonde groei en ontwikkeling. Gebruik een evenwichtige vloeibare plantenvoeding voor bladplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer één keer per maand tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Epipremnum pinnatum 'Aureum' is een klimmende plant met hartvormige groene bladeren die gemarmerd zijn met geel. Deze plant staat ook bekend als de Gouden Scindapsus vanwege zijn opvallende kleuren. De hangende variant van deze plant heeft lange ranken die elegant naar beneden hangen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt en goed gedijt in zowel lichte als donkere omgevingen. De Epipremnum pinnatum 'Aureum' is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn decoratieve uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.