Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' is een kerstster met prachtige, marmerachtige bladeren. De bladeren hebben een mix van wit, roze en groen, wat zorgt voor een opvallend en uniek uiterlijk. Deze plant bloeit met kleine rode bloemen die mooi afsteken tegen het blad. Het is een compacte en bossige plant die perfect is voor het decoreren van feestelijke ruimtes. De 'Liberty Marble' variant van de kerstster brengt een speelse en eigentijdse sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het belangrijkste is om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Zorg er ook voor dat de plant niet te lang aan droge lucht wordt blootgesteld.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant het liefst op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Te felle zon kan echter zorgen voor verbranding van de bladeren. Plaats de plant dus op een plek met voldoende licht, maar vermijd directe blootstelling aan de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' bloeit normaal gesproken in de maanden november en december. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend doordat hij schadelijke stoffen uit de lucht kan opnemen en omzetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere en schonere binnenlucht. Het is dus een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zijn ideale temperaturen voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet te koud of te warm staat.

 • Je kunt de plant snoeien om de vorm te behouden en dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor scherpe en schone snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door lichtjes opdroogt. In de winterperiode kan de plant met iets minder water toe.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik een mix van potgrond en grof zand voor optimale drainage. Ververs de potgrond elke 1-2 jaar om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Vermijd natte voeten, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Geef elke paar weken wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een goede groei en bloei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen voor een gezonde groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en een te hoge luchtvochtigheid kan schimmelvorming veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  De ideale zuurgraad voor de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Deze plant heeft matig voeding nodig en kan bemest worden met een algemene kamerplantenmeststof. Bemest alleen in het groeiseizoen, van lente tot herfst, en houd de plant in de wintermaanden onbemest. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Marble' is een kerstster met prachtige, marmerachtige bladeren. De bladeren hebben een mix van wit, roze en groen, wat zorgt voor een opvallend en uniek uiterlijk. Deze plant bloeit met kleine rode bloemen die mooi afsteken tegen het blad. Het is een compacte en bossige plant die perfect is voor het decoreren van feestelijke ruimtes. De 'Liberty Marble' variant van de kerstster brengt een speelse en eigentijdse sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.