Angelonia Angelmist

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Angelonia Angelmist is een compacte en kleurrijke plant met lange, rechtopstaande bloemaren. Deze plant heeft smalle groene bladeren en produceert bloemen in diverse tinten zoals roze, blauw en paars. Het is een uitstekende keuze voor borders, bloembedden en containers. De Angelonia Angelmist bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is een groenblijvende tuinplant en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koude periodes. De plant kan niet overleven in extreem koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant.

  De Angelonia Angelmist heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Houd voldoende afstand tussen de planten voor optimale luchtcirculatie en groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en uit te breiden.

  Tuinplanten zoals Angelonia Angelmist groeien het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Een teveel aan schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant te planten op een plek waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  De Angelonia Angelmist heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en pas water te geven als dat nodig is.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Het is een goede keuze voor een tuin die deze bestuivers wil aantrekken.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten. Over het algemeen is het een mooie toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn langdurig en zorgen voor continue kleur in de tuin gedurende deze periode.

  Ja, de Angelonia Angelmist kan goed tegen volle zonlicht. Het is een zonminnende plant die het beste gedijt in direct zonlicht. Vergeet niet regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, Angelonia Angelmist heeft bepaalde geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groei en de bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan daarom helpen om geluid te absorberen in een tuin of buitenruimte.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen af om de plant te stimuleren om meer bloemen te produceren. Knip daarnaast in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van zijn hoogte om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of zieke takken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water bij de wortels om schimmel te voorkomen.

  De Angelonia Angelmist gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen en water voor een gezonde groei. Kies bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Angelonia Angelmist gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een licht vochtige bodem en vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Angelonia Angelmist gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan onder andere door de plant te bedekken met stro of bladeren. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant bij indien nodig om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals Angelonia Angelmist kunnen worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, bij voorkeur elke 4-6 weken. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze te mengen met water volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch is gunstig voor deze plant omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals compost, houtsnippers of stro rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stengels wordt gelegd om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Angelonia Angelmist groeit het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad, van ongeveer pH 6.0 tot 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Deze plant kan niet goed gedijen in te zure of te basische bodems.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding kun je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en milde zeep. Daarnaast kunnen roofinsecten zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van plagen. Zorg er ook voor dat de plant gezond en sterk blijft door regelmatig water te geven en de juiste voedingsstoffen toe te dienen.

 • Omschrijving

  De Angelonia Angelmist is een compacte en kleurrijke plant met lange, rechtopstaande bloemaren. Deze plant heeft smalle groene bladeren en produceert bloemen in diverse tinten zoals roze, blauw en paars. Het is een uitstekende keuze voor borders, bloembedden en containers. De Angelonia Angelmist bloeit gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.