Angelonia Angelmist

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Angelonia Angelmist is een compacte en rijkbloeiende plant met opgaande stelen en kleine bloemen die op leeuwenbekjes lijken. De plant heeft een lange bloeiperiode en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Angelonia Angelmist gedijt goed in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig. De plant wordt vaak gebruikt in borders, bloempotten en hangmanden vanwege de lange bloeiperiode en het feit dat het een goede doorbloeiende plant is. Angelonia Angelmist trekt vlinders en bijen aan en is dus ook een mooie toevoeging aan een bloementuin voor insecten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Angelonia Angelmist is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Daarnaast heeft het weinig last van ziekten en plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en moet bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden staan. Het is belangrijk dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Plaats de plant niet in de volle zon om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van het water geven verminderd worden.

  Ja, Angelonia Angelmist houdt van de felle zon en heeft minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, zodat de grond vochtig blijft.

  Ja, Angelonia Angelmist houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, de Angelonia Angelmist is een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de Angelmist plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een geschikte locatie in huis.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit zal de bloei stimuleren en zorgen voor een nette uitstraling. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de wortels om schimmel en ziekten te voorkomen. Geef niet te veel water om wortelrot te voorkomen.

  De "Angelonia Angelmist" heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale bodem is ideaal voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef in het groeiseizoen eens in de twee weken plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken kan je de bladeren af en toe afstoffen met een zachte doek. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen voor een gezonde groei. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing om vlekken te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste in helder zonlicht. Het is ideaal om dicht bij een raam te plaatsen waar veel natuurlijk licht binnenvalt. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, aangezien dit de groei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om te gedijen.

  De plant gedijt het beste bij een gematigde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is en geef de plant regelmatig water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de omgevingslucht vochtig te houden.

  De Angelonia Angelmist gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft behoefte aan voedingsstoffen om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig, maar niet te veel, meststoffen te geven. Gebruik hiervoor bij voorkeur een speciale meststof voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  Angelonia Angelmist is een compacte en rijkbloeiende plant met opgaande stelen en kleine bloemen die op leeuwenbekjes lijken. De plant heeft een lange bloeiperiode en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Angelonia Angelmist gedijt goed in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig. De plant wordt vaak gebruikt in borders, bloempotten en hangmanden vanwege de lange bloeiperiode en het feit dat het een goede doorbloeiende plant is. Angelonia Angelmist trekt vlinders en bijen aan en is dus ook een mooie toevoeging aan een bloementuin voor insecten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.