Cotyledon 'Octopus'

Cotyledon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cotyledon 'Octopus' is een vetplant met lange, dunne bladeren die lijken op de tentakels van een octopus. De bladeren zijn grijsachtig groen van kleur en hebben een lichte beharing. De plant heeft een compacte groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Cotyledon 'Octopus' heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is een decoratieve en makkelijk te onderhouden plant die een exotische uitstraling geeft aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef af en toe water wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Plaats de plant daarom op een lichte plek in huis, bijvoorbeeld bij een raam op het zuiden. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten drogen om wortelrot te voorkomen. Te veel water kan leiden tot problemen zoals bruine bladeren en een slechte groei.

  Deze plant houdt niet van de felle zon en heeft liever indirect licht. Direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat meer schaduw krijgt.

  Ja, de Cotyledon 'Octopus' houdt van warmte en gedijt goed bij constante temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme plek in huis en vermijd tocht en kou. Een constante warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Cotyledon 'Octopus' bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 6 weken.

  Ja, de Cotyledon 'Octopus' is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Kamerplanten zoals deze helpen giftige stoffen uit de lucht te filteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze plant kan bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik voor optimale groei en gezondheid. Plaats de plant daarom op een locatie in huis waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien. Alleen het verwijderen van dode, beschadigde of ongewenste bladeren is voldoende. Knip de bladeren dicht bij de stam af met scherpe schaar of mes.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De Cotyledon 'Octopus' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies voor een mengsel dat bestaat uit gelijke delen potgrond, zand en grind voor optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten is het ideaal om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem nooit te nat wordt, maar wel regelmatig vochtig blijft. Een lichte bemesting tijdens het groeiseizoen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met goed doorlatende grond. Geef matig water en laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Bemest de plant eens in de paar maanden tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte doek of een plantenspuit met lauw water gebruiken. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat ze terugkeren naar hun oorspronkelijke plek om schimmelgroei te voorkomen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Cotyledon 'Octopus' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met veel zonlicht, bijvoorbeeld vlakbij een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt om goed te gedijen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen schade aan de plant veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of te veel warmte van radiatoren.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste omstandigheden te creëren.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet idealiter neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de zuurgraad te verhogen indien nodig.

  De Cotyledon 'Octopus' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cotyledon 'Octopus' is een vetplant met lange, dunne bladeren die lijken op de tentakels van een octopus. De bladeren zijn grijsachtig groen van kleur en hebben een lichte beharing. De plant heeft een compacte groeivorm en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Cotyledon 'Octopus' heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige plek met goed doorlatende grond. Het is een decoratieve en makkelijk te onderhouden plant die een exotische uitstraling geeft aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.