Crassula ovata 'Red Horn Tree'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crassula ovata 'Red Horn Tree' is een compacte vetplant met bijna boomachtige groeiwijze en sappige, groene bladeren die roodachtig kunnen worden in fel zonlicht. Deze plant staat bekend om zijn opvallende rode randen langs de bladeren, wat zorgt voor een decoratief contrast. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in droge omstandigheden en weinig water nodig heeft. De 'Red Horn Tree' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en is een populaire keuze voor liefhebbers van vetplanten en succulenten. Deze plant kan langzaam groeien, maar kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter bereiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Crassula ovata 'Red Horn Tree' is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Het is een sterke en robuuste kamerplant die weinig verzorging vereist.

  Ja, de Crassula ovata 'Red Horn Tree' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' heeft matig water nodig, dus geef hem eens per week water. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door, om wortelrot te voorkomen. Het is altijd beter om te weinig dan te veel water te geven.

  De plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Het zal goed gedijen op een zonnige plek in huis.

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de gezondheid van de plant en de omgevingsfactoren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen de eigenschap om de lucht te zuiveren. Het is echter goed om te weten dat sommige planten meer effectief zijn in het zuiveren van de lucht dan andere. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van je kamerplant kan ook helpen om de lucht in huis gezond te houden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en voorkomt dat de plant te warm of te koud staat. Houd daarom de temperatuur in huis goed in de gaten voor een gezonde groei van de plant.

 • Knip takken af ​​net boven de bladknopen om de plant compacter te maken. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Snoei in het voorjaar of de zomer voor een gezonde groei.

  Geef de plant pas water als de bovenste laag potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de potgrond niet constant vochtig is om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met gaten onderin voor een goede drainage.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze zorgt voor goede drainage en luchtcirculatie. Gebruik een mengsel van potgrond en grof zand voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft.

  Deze plant heeft weinig water nodig en moet goed kunnen drogen tussen gietbeurten. Hij gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond en kan het beste in de zon worden geplaatst. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant voorzichtig worden afgeveegd met een zachte vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Veeg ook regelmatig de pot en schotel schoon om schimmel- of algengroei te voorkomen.

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' heeft veel licht nodig en groeit het beste op een zonnige plek. Zet de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het zuiden, westen of oosten. Let op dat direct zonlicht in de zomer de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Kamerplanten zoals de Crassula ovata 'Red Horn Tree' gedijen goed in een gematigde luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te vochtig is, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen. Besproei de plant af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een te zure of te alkalische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' heeft behoefte aan een lichte bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, zoals een 20-20-20 formule, en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Vermijd bemesting in de winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Crassula ovata 'Red Horn Tree' is een compacte vetplant met bijna boomachtige groeiwijze en sappige, groene bladeren die roodachtig kunnen worden in fel zonlicht. Deze plant staat bekend om zijn opvallende rode randen langs de bladeren, wat zorgt voor een decoratief contrast. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in droge omstandigheden en weinig water nodig heeft. De 'Red Horn Tree' kan zowel binnen als buiten worden gehouden en is een populaire keuze voor liefhebbers van vetplanten en succulenten. Deze plant kan langzaam groeien, maar kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter bereiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.