Haworthia fasciata 'Big Band'

Haworthia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Haworthia fasciata 'Big Band' is een succulente plant met dikke, puntige bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben witte strepen en zijn gerangschikt in rijen, waardoor de plant een opvallend patroon krijgt. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in helder, indirect licht. Haworthia fasciata 'Big Band' is een langzaam groeiende plant die perfect is voor zowel binnen- als buitenomgevingen. Deze plant voegt een interessant en decoratief element toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed droog is tussen gietbeurten.

  Ja, de Haworthia fasciata 'Big Band' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De Haworthia fasciata 'Big Band' heeft weinig water nodig en moet ongeveer eens in de twee weken water krijgen. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten goed opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de vinger in de grond te steken om zo te controleren of de plant water nodig heeft.

  De Haworthia fasciata 'Big Band' houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht, maar vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in een warme omgeving te houden om te zorgen voor optimale groei en gezondheid.

  De Haworthia fasciata 'Big Band' bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Haworthia fasciata 'Big Band' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die helpt bij het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, de Haworthia fasciata 'Big Band' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om Haworthia fasciata 'Big Band' te snoeien, aangezien deze plant van nature compact blijft. Dode bladeren kunnen wel voorzichtig worden weggehaald met een scherp en schoon mes of schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor de Haworthia fasciata 'Big Band'. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te veel water vasthouden. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is, met toegevoegde grit of zand voor een goede drainage. Een speciale cactus- of vetplantenmix is vaak geschikt voor deze plantensoorten.

  De Haworthia fasciata 'Big Band' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij fel licht, maar kan ook in de schaduw overleven. Water geven is nodig wanneer de grond volledig is opgedroogd, en bemesting is slechts nodig in het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, aangezien dit schade kan veroorzaken aan de bladeren. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  Haworthia fasciata 'Big Band' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en extremen in temperatuur. Regelmatige controle en aanpassing van de temperatuur zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn en de plant kan goed gedijen in normale kamertemperatuur. Overmatige luchtvochtigheid moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen. Besproei de plant af en toe met een plantenspuit om de juiste vochtigheidsgraad te behouden.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten zoals Haworthia fasciata 'Big Band' ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Zorg voor een lichtzure tot neutrale bodem om de plant gezond te houden. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Deze plant heeft geen hoge bemestingsbehoefte en kan met een lichte bemesting van kamerplantenvoeding worden verzorgd. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Beperk bemesting tot de lente en zomermaanden en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Haworthia fasciata 'Big Band' is een succulente plant met dikke, puntige bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben witte strepen en zijn gerangschikt in rijen, waardoor de plant een opvallend patroon krijgt. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in helder, indirect licht. Haworthia fasciata 'Big Band' is een langzaam groeiende plant die perfect is voor zowel binnen- als buitenomgevingen. Deze plant voegt een interessant en decoratief element toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.