Chlorophytum orchidastrum Green Orange

Chlorophytum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chlorophytum orchidastrum Green Orange er en smuk indendørs plante med iøjnefaldende grønne blade og skarpe orange blomster. Bladene har et stripet mønster, der giver en legende effekt. Denne plante er et sandt blikfang i hjemmet og giver en glad og frisk atmosfære. Chlorophytum orchidastrum Green Orange er let at passe på og kan stå både i direkte sollys og i skyggen. Ved regelmæssig vanding og lejlighedsvis tilføjelse af plantenæring vil denne plante fortsætte med at vokse og blomstre smukt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Den har kun brug for vand og lys lejlighedsvis og trives godt ved stuetemperatur. Det er en stærk plante, der er lidt følsom over for sygdomme og skadedyr.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys og klarer sig bedst på et sted med indirekte sollys. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Det anbefales derfor at placere planten tæt på et vindue.

  Planten har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen, sørg for at jorden tørrer mellem vanding. Overvanding kan føre til rådne rødder, så vær forsigtig med vanding. Det er vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for jordfugtighed og visne blade.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, men foretrækker klart, indirekte lys. De kan også trives i let skygge. Overeksponering for skarpt sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Chlorophytum orchidastrum Green Orange kan lide varme. En konstant temperatur mellem 18 og 25 grader Celsius er ideel for denne plante. Sørg også for, at planten ikke udsættes for træk.

  De Chlorophytum orchidastrum Green Orange blomstrer normalt om foråret og sommeren, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber. Den kan hjælpe med at rense luften i dit hjem eller kontor. Det er et populært valg for folk, der leder efter en sund og grøn tilføjelse til deres indendørs rum.

  Ja, denne plante vokser bedst på et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Sørg for, at planten ikke står for koldt eller for varmt for at fremme optimal vækst. Hold omgivelsestemperaturen stabil for en sund vækst af planten.

 • Det anbefales at fjerne døde eller misfarvede blade regelmæssigt ved forsigtigt at klippe dem tæt på basen. Beskær planten efter behov for at bevare formen og stimulere væksten. Brug altid en skarp saks eller kniv for at undgå skade på planten.

  De Chlorophytum orchidastrum Green Orange har brug for moderat vand og skal vandes regelmæssigt. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan planten have mindre behov for vand end om sommeren.

  Det er vigtigt at bruge veldrænet pottemuld til denne stueplante. Sørg for, at pottemulden ikke er for kompakt, og at rødderne får tilstrækkelig luft. Det anbefales at udskifte pottemulden regelmæssigt eller at gøde den for optimal vækst og sundhed for planten.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med en let sur til neutral pH. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodrot. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt med en passende gødning til stueplanter.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne står i våd jord. Placér planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Af og til at tørre blade af med en fugtig klud hjælper med at holde planten sund.

  Planten kan holdes støvfri ved forsigtigt at støve dem af med en fugtig klud eller ved at skylle bladene under lunkent vand. Eventuelle gule blade kan klippes af med en skarp saks. Det er vigtigt at rengøre planten regelmæssigt for at fremme vækst og sundhed.

  Denne plante har brug for masser af lys og trives bedst på et sted med klart, indirekte sollys. Undgå direkte sollys, da det kan forbrænde bladene. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius. Placer planten et sted, hvor temperaturen er stabil og ikke svinger for meget.

  En ideel luftfugtighed for stueplanter er mellem 40% og 60%. Sørg for, at luftfugtigheden ikke bliver for lav ved regelmæssigt at sprøjte eller bruge en luftfugter. Undgå dog, at luften bliver for fugtig for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med egnede gødninger. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og sundhed negativt.

  Indendørs planter som disse har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen, fra marts til september. Brug en flydende gødning til indendørs planter, blandet med vand. Vær forsigtig med overgødning, da det kan skade planten.

 • Beskrivelse

  Chlorophytum orchidastrum Green Orange er en smuk indendørs plante med iøjnefaldende grønne blade og skarpe orange blomster. Bladene har et stripet mønster, der giver en legende effekt. Denne plante er et sandt blikfang i hjemmet og giver en glad og frisk atmosfære. Chlorophytum orchidastrum Green Orange er let at passe på og kan stå både i direkte sollys og i skyggen. Ved regelmæssig vanding og lejlighedsvis tilføjelse af plantenæring vil denne plante fortsætte med at vokse og blomstre smukt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.