Hoya kerrii

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hoya kerrii, ook wel bekend als de sweetheart plant, is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die een beetje op plastic lijken en een mooie groene kleur hebben. Hoya kerrii staat bekend om zijn symboliek van liefde en vriendschap, vanwege de vorm van de bladeren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichte omgeving. Hoya kerrii produceert ook kleine, geurige bloemen die lijken op sterren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist minimale zorg. Het gedijt goed bij lichte tot matige indirecte zonlicht en heeft slechts af en toe water nodig. Het is een sterke plant die weinig problemen veroorzaakt bij de meeste huiseigenaren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden en geen water in de pot te laten staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Water en vochtigheid spelen een belangrijke rol in de groei van de plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en regelmatig te voorzien van voldoende licht en water. Overmatige hitte kan echter schade veroorzaken aan de bladeren.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan tot enkele weken duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  De plant is luchtzuiverend en helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant houdt van een plaats met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd grote temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt op deze locatie.

 • Om de plant compact en mooi te houden is het aan te raden om af en toe te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip eventueel lange scheuten bij. Gebruik hierbij scherpe en schone snoeischaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de lente en zomer mag de plant iets meer water hebben dan in de herfst en winter. Het is belangrijk om de bladeren af en toe te besproeien met water voor een optimale groei.

  Kies een lichte en goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld een mengsel van potgrond met wat grof zand. Vermijd een te zware of te vochtige grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Zorg voor voldoende afwatering in de pot.

  Deze plant heeft een goed doorlatende en luchtige potgrond nodig. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware kleigrond en gebruik bij voorkeur een speciale kamerplanten potgrond.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant matig water, vooral in de lente en zomer. Gebruik een goed doorlatende potgrond en bemest de plant eens in de twee maanden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te vegen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of glansmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Door de bladeren regelmatig schoon te maken, kan de plant beter ademen en zullen de bladeren er gezonder uitzien.

  De plant heeft veel indirect licht nodig en kan ook een paar uur direct zonlicht verdragen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen, vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goede luchtcirculatie in de kamer en vermijd te droge lucht, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien met water. Het bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging bij de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voed de plant met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten in de lente en zomer. Verminder de bemesting in de herfst en winter. Gebruik geen te sterke meststoffen om verbranding van de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hoya kerrii, ook wel bekend als de sweetheart plant, is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die een beetje op plastic lijken en een mooie groene kleur hebben. Hoya kerrii staat bekend om zijn symboliek van liefde en vriendschap, vanwege de vorm van de bladeren. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en lichte omgeving. Hoya kerrii produceert ook kleine, geurige bloemen die lijken op sterren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.