Rhapis excelsa

Overig palmen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhapis excelsa, ook wel bekend als de Bamboe Palm, is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen. Het heeft meerdere stengels met waaierachtige bladeren die een tropische sfeer creëren in elke ruimte. Deze plant gedijt goed in indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Rhapis excelsa is redelijk onderhoudsvriendelijk en kan goed groeien in diverse klimaten. Het is een veelgebruikte plant in kantoren en huizen vanwege zijn decoratieve waarde en luchtzuiverende werking.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed binnenshuis. Hij heeft weinig water en licht nodig en kan goed tegen schaduwrijke omgevingen. Het is een ideale kamerplant voor mensen met een druk schema.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals de Rhapis excelsa hebben over het algemeen gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus op een plek met halfschaduw of indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en vorst te houden om gezond te blijven. Warme en vochtige omstandigheden helpen de plant te groeien en te gedijen.

  Rhapis excelsa bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Rhapis excelsa staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt zo voor een schonere en gezondere leefomgeving. Dit maakt het een ideale kamerplant voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven voor een goede ontwikkeling.

 • Rhapis excelsa kan worden gesnoeid door bruine en gele bladeren te verwijderen met een scherpe schaar. Snoei de plant in de lente om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten door. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor de potgrond van deze plant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, dit helpt bij een goede groei van de plant. Het is ook aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Meng wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig stof van de bladeren en geef af en toe wat plantenvoeding.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een vochtige doek of zachte borstel om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat je de plant terugzet op zijn plek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Rhapis excelsa gedijt het beste op een plek met indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan bladverbranding veroorzaken. Deze kamerplant kan ook goed groeien op een plek met weinig licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 40% en 60% liggen. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of met behulp van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden.

  De Rhapis excelsa gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het is aanbevolen om hiervoor specifieke bodemtestkits te gebruiken.

  Gebruik in het voorjaar en zomermaanden maandelijks een vloeibare kamerplantenmest. In de herfst en winter is één keer per twee maanden voldoende. Let op dat je niet te veel mest gebruikt en de aanbevolen dosering volgt om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rhapis excelsa, ook wel bekend als de Bamboe Palm, is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen. Het heeft meerdere stengels met waaierachtige bladeren die een tropische sfeer creëren in elke ruimte. Deze plant gedijt goed in indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Rhapis excelsa is redelijk onderhoudsvriendelijk en kan goed groeien in diverse klimaten. Het is een veelgebruikte plant in kantoren en huizen vanwege zijn decoratieve waarde en luchtzuiverende werking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.